Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum sa realizezi in mod profesional tencuiala

Cum sa realizezi in mod profesional tencuiala

Procesul de finisare a unei locuinte, fie ca vorbim de interior sau de exterior, este sustinut de un pas important: tencuiala. Rolul tencuielii este unul simplu, dar extrem de important, acela de a proteja, netezi si decora suprafetele casei sau apartamentului. Denivelarile sunt normale intr-o casa si se datoreaza constructiei in sine, iar acestea se pot “elimina” sau mai degraba indrepta cu ajutorul tencuielii. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va pune la dispozitie o serie de servicii importante cand vine vorba de tencuiala casei. In plus, ei pot explica ce fel de materiale sunt necesare, in functie de renovarea locuintei.

Ce este tencuiala?

Tencuiala este procesul prin care, cu ajutorul mortarului sau a altor matriale, denivelarile suprafetelor interioare si exterioare pot fi netezite, ca mai apoi sa poata fi decorate. Practic, acesta este primul pas de finisare al unei locuinte, fie ca vorbim de interiorul casei sau de exterior. In mod normal, tencuiala se realizeaza inainte de a pune tapetul sau de a aplica vopseaua pe pereti. In plus, pentru ca exista o serie de suprafete care pot fi tencuite, cum ar fi caramida sau betonul, materialele sunt diverse, iar zugravii nostri din Bucuresti pot oferi informatii exacte despre acestea. 

Ce tipuri de tencuiala exista?

Exista doua tipuri majore de tencuiala, cea interioara si cea exterioara, insa si acestea sunt impartite in categorii, in functie de suprafete, materiale, modul de lucru, constructii etc. Va prezentam mai jos cele mai frecvent utilizate tipuri de tencuieli:

  1. Tencuiala simpla – este folosita in apartamente, birouri, magazine, iar pentru realizarea ei este necesara drisca.
  2. Tencuiala bruta – este folosita pentru poduri, subsoluri in scopul de a proteja, nu neaparat de a realiza suprafete perfect plane.
  3. Tencuiala cu glet – este recomandata apartamentelor sau suprafetelor de locuit, iar ca materiale, ipsosul si varul sunt necesare.
  4. Tencuiala slivisita – se folosesc laptele de ciment si drisca de otel pentru a realiza o suprafata neteda si lucioasa (spalatorii, bazine, rezervoare pentru lichide).

Realizarea unei tencuieli in mod profesional, indiferent de suprafata sau locuinta, tine foarte mult de mana de lucru sau cu alte cuvinte, de o echipa de zugravi cu experienta. Sunt multe cazuri in care tencuiala prost facuta nu poate sustine urmatorii pasi in renovare, cum ar fi vopsitul sau tapetatul peretilor. Astfel ca, se pierd si timp si bani pentru un proces care in mod normal nu da batai de cap. Pentru a evita astfel de probleme si mai degraba pentru a avea certitudinea ca lucrarile cerute sunt facute in mod profesionist, va invitam sa stati de vorba cu echipa noastra de zugravi din Bucuresti si sa le transmiteti toate detaliile cu privire la renovarile pe care le aveti in plan.

Ce inseamna o tencuiala de calitate

Pe langa mana de lucru pentru o tencuiala ca la carte, este nevoie si de materiale de calitate, care sa se potriveasca tipului de suprafata. In afara de aceste materiale, instrumentele de lucru joaca un rol important in realizarea unei tencuieli de calitate, iar un zugrav din Bucuresti stie acest aspect. De exemplu, pentru o tencuiala umeda este nevoie de aplicarea mortarului (nisip fin, apa, ciment) direct pe suprafata de tencuit, fara alte procedee in prealabil. Daca suprafata o permite si daca este recomandat, se pot folosi tencuielile uscate, cu placi gata confectionate ce se prind direct pe tavan si perete, cu ajutorul unui adeziv puternic sau a cuielor. 

Este foarte important sa va lasati pe mana unui profesionist in materie de zugraveli si tencuieli, si asta pentru ca acesta va poate spune din start ce fel de materiale si metode sunt necesare.

Ce este tencuiala decorativa?

Tencuiala decorativa este un finisaj care se realizeaza atat pentru zugravelile interioare, cat si pentru cele exterioare. Rolul tencuielii decorative este unul estetic insa actioneaza si ca protectie in zugravelile exterioare, avand o compozitie speciala. Iata cateva lucruri interesante despre tencuiala decorativa, cu precizarea ca puteti vorbi cu zugravii nostri despre pretul manoperei pentru o tencuiala decorativa de exterior:

  • Tencuiala decorativa de interior poate preveni depunerea de igrasie pe pereti.
  • Tencuiala decorativa de exterior protejeaza casa/cladirea de factorii de mediu, asa cum sunt temperaturile ridicate sau scazute.
  • Aspectul peretilor poate fi imbunatatit cu ajutorul tencuielii decorative bob de orez, de exemplu. Aceasta lucrare poate fi realizata de mesterii nostru zugravi din Bucuresti.
  • Tencuiala decorativa de exterior ofera un finisaj aparte si vine in texturi diferite.
  • Se poate opta pentru tencuiala decorativa de exterior care imita scoarta de copac sau pentru cea cu striatii.
  • Se recomanda tencuiala de exterior in nuante gri pentru minima intretinere si durabilitate maxima.
  • Reamintim ca pretul manoperei pentru o tencuiala decorativa de exterior se poate discuta cu unul din zugravii nostri. Acesta va poate spune de ce se tine cont pentru stabilirea pretului pentru tencuiala manuala.

Cum se aplica tencuiala decorativa?

Tencuiala decorativa are rol estetic si se numara printre tendintele in materie de zugraveli interioare si exterioare. Aplicarea se poate face de un mester zugrav, odata ce materialele au fost achizitionate. Procesul in sine incepe cu curatarea peretilor si aici este vorba si despre cei exteriori daca acesta este proiectul de renovare. Practic, toate impurtatile si praful depus pe pereti trebuie indepartate inainte de a aplica tencuiala. Mai mult decat atat, daca se observa gauri/fisuri in pereti, se trece mai intai la repararea acestora, inainte ca tencuiala sa fie aplicata. Foarte important de precizat in acest caz este faptul ca peretii trebuie bine uscati inainte de aplicarea tencuielii.

Tencuiala sustine urmatorii pasi de renovare

tencuiala bine executata va sustine, fara probleme, urmatorii pasi in renovarea casei. Unii clienti se pot gandi la vopsirea peretilor, pot alege montarea tapetului sau se pot gandi si la alte decoratiuni pe baza de rigips. Peretii bine finisati si neteziti sunt “candidati” excelenti pentru vopsea sau pentru tapet. O denivelare pe perete, de exemplu, ingreuneaza aplicarea unei decoratiuni sau a tapetului.

Preturi estimative pentru renovari de locuinta

Va prezentam mai jos cateva preturi estimative pentru lucrarile de renovare pentru o casa:

  • Decopertarea faiantei se poate face la un pret incepand cu 30 de lei pe metru patrat. Preturile pentru montajul faiantei incep de la 100 de lei pe metru patrat. Puteti opta pentru serviciile faiantarului nostru din Bucuresti.
  • Tencuiala de exterior poate costa in jur de 35 de lei pe metru patrat, in timp ce 40 de lei se pot cere pentru tencuiala de interior, pe metru patrat. Pretul pentru tencuiala manuala poate fi discutat cu zugravul nostru.
  • Montajul tapetului incepe de la 70 de lei pe metru patrat.

Cei care sunt interesati de renovarea casei si servicii de zugravit in Bucuresti sunt invitati sa contacteze echipa noastra de zugravi din Bucuresti. Va putem oferi informatii despre tencuiala decorativa pentru fatada casei si preturile aferente.