Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum sa realizezi in mod profesional tencuiala

Cum sa realizezi in mod profesional tencuiala

Procesul de finisare a unei locuinte, fie ca vorbim de interior sau de exterior, este sustinut de un pas important: tencuiala. Rolul tencuielii este unul simplu, dar extrem de important, acela de a proteja, netezi si decora suprafetele casei sau apartamentului. Denivelarile sunt normale intr-o casa si se datoreaza constructiei in sine, iar acestea se pot “elimina” sau mai degraba indrepta cu ajutorul tencuielii. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va pune la dispozitie o serie de servicii importante cand vine vorba de tencuiala casei. In plus, ei pot explica ce fel de materiale sunt necesare, in functie de renovarea locuintei.

Ce este tencuiala?

Tencuiala este procesul prin care, cu ajutorul mortarului sau a altor matriale, denivelarile suprafetelor interioare si exterioare pot fi netezite, ca mai apoi sa poata fi decorate. Practic, acesta este primul pas de finisare al unei locuinte, fie ca vorbim de interiorul casei sau de exterior. In mod normal, tencuiala se realizeaza inainte de a pune tapetul sau de a aplica vopseaua pe pereti. In plus, pentru ca exista o serie de suprafete care pot fi tencuite, cum ar fi caramida sau betonul, materialele sunt diverse, iar zugravii nostri din Bucuresti pot oferi informatii exacte despre acestea. 

Montajul tapetului se poate face cu ajutorul echipei noastra de zugravi, care au experienta in asemenea lucrari. Daca doriti o schimbare de peisaj in locuinta trebuie doar sa ne spuneti ce anume doriti sa modificati, urmand ca apoi sa va detaliem pasii in acest sens. Camera de zi sau dormitorul pot capata un vizual deosebit cu ajutorul tapetului, iar preturile pentru acest tip de lucrare sunt destul de avantajoase si se calculeaza dupa mai multe criterii, printre care, manopera.

Ce tipuri de tencuiala exista?

Exista doua tipuri majore de tencuiala, cea interioara si cea exterioara, insa si acestea sunt impartite in categorii, in functie de suprafete, materiale, modul de lucru, constructii, etc. Va prezentam mai jos cele mai frecvent utilizate tipuri de tencuieli:

  1. Tencuiala simpla – este folosita in apartamente, birouri, magazine, iar pentru realizarea ei este necesara drisca.
  2. Tencuiala bruta – este folosita pentru poduri, subsoluri in scopul de a proteja, nu neaparat de a realiza suprafete perfect plane.
  3. Tencuiala cu glet – este recomandata apartamentelor sau suprafetelor de locuit, iar ca materiale, ipsosul si varul sunt necesare.
  4. Tencuiala slivisita – se folosesc laptele de ciment si drisca de otel pentru a realiza o suprafata neteda si lucioasa (spalatorii, bazine, rezervoare pentru lichide).

Realizarea unei tencuieli in mod profesional, indiferent de suprafata sau locuinta, tine foarte mult de mana de lucru sau cu alte cuvinte, de o echipa de zugravi cu experienta. Sunt multe cazuri in care tencuiala prost facuta nu poate sustine urmatorii pasi in renovare, cum ar fi vopsitul sau tapetatul peretilor. Astfel ca, se pierd si timp si bani pentru un proces care in mod normal nu da batai de cap. Pentru a evita astfel de probleme si mai degraba pentru a avea certitudinea ca lucrarile cerute sunt facute in mod profesionist, va invitam sa stati de vorba cu echipa noastra de zugravi din Bucuresti si sa le transmiteti toate detaliile cu privire la renovarile pe care le aveti in plan.

Ce inseamna o tencuiala de calitate

Pe langa mana de lucru pentru o tencuiala ca la carte, este nevoie si de materiale de calitate, care sa se potriveasca tipului de suprafata. In afara de aceste materiale, instrumentele de lucru joaca un rol important in realizarea unei tencuieli de calitate, iar un zugrav din Bucuresti stie acest aspect. De exemplu, pentru o tencuiala umeda este nevoie de aplicarea mortarului (nisip fin, apa, ciment) direct pe suprafata de tencuit, fara alte procedee in prealabil. Daca suprafata o permite si daca este recomandat, se pot folosi tencuielile uscate, cu placi gata confectionate ce se prind direct pe tavan si perete, cu ajutorul unui adeziv puternic sau a cuielor. 

Este foarte important sa va lasati pe mana unui profesionist in materie de zugraveli si tencuieli, si asta pentru ca acesta va poate spune din start ce fel de materiale si metode sunt necesare.

Tencuiala sustine urmatorii pasi de renovare

tencuiala bine executata va sustine, fara probleme, urmatorii pasi in renovarea casei. Unii clienti se pot gandi la vopsirea peretilor, pot alege aplicarea tapetului sau se pot gandi si la alte decoratiuni pe baza de rigips. Peretii bine finisati si neteziti sunt “candidati” excelenti pentru vopsea sau pentru tapet. O denivelare pe perete, de exemplu, ingreuneaza aplicarea unei decoratiuni sau a tapetului. Mai jos puteti citi cateva informatii si date interesante despre directia constructiilor in Romania dar si in alte tari:

  • comparativ cu octombrie 2018, in octombrie 2019 volumul total al constructiilor din Romania a crescut cu aproximativ 24.4%, conform INSSE;
  • un declin in sectorul constructiei l-a simtit Argentina, conform celor mai recente date pentru 2019;
  • constructii si proiecte valorand in jur de 70 de miliarde de dolari au fost alocate in 2019 orasului New York;
  • potrivit statisticilor pentru 2016, 95% dintre romani sunt proprietarii caselor in care locuiesc.

Cei care sunt interesati de renovarea casei sau de mai multe informatii despre tencuiala sunt invitati sa contacteze echipa noastra de zugravi din Bucuresti.