Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Ce aspecte sunt importante la zugravelile exterioare

Ce aspecte sunt importante la zugravelile exterioare

Daca ai decis ca peretii exteriori ai casei tale au nevoie de zugraveala, afla cum te poate ajuta un zugrav calificat pentru a obtine o lucrare de calitate ce va rezista indiferent de anotimp. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti are o experienta indelungata in aplicarea unei game variate de var si vopsea pentru peretii exteriori si interiori. Mai departe, poti afla care sunt cele mai importante aspecte atunci cand apelezi la servicii de zugraveli exterioare. Citeste despre etapele unei astfel de lucrari, care sunt uneltele si materialele folosite, ce tip de vopsea poti alege, in functie de necesitati. 

Ce etape implica o lucrare de zugraveala exterioara?

Este important de subliniat ca o lucrare de zugraveala exterioara presupune anumite etape care, realizate in ordine, pot da rezultate foarte bune. Mesterii nostri specializati in zugraveli, iti vor da toate detaliile despre ce pasi implica un astfel de proiect si care este perioada de executie. Proiectele ce presupun varuirea sau vopsirea peretilor exterior implica aceeasi rabdare si indemanare ca si lucrarile de varuit la incaperi. Peretii si spatiile ce vor fi zugravite necesita pregatire inainte de aplicarea vopselei. Etapele unei lucrari de zugraveala exterioara sunt urmatoarele:

 1. Se indeparteaza murdaria si vegetatia crescuta pe pereti folosind o perie speciala;
 2. Urmatoarea etapa realizata de un zugrav din Bucuresti este curatarea peretilor cu o solutie ce previne aparitia sau reaparitia mucegaiului;
 3. Se continua cu umplerea fisurilor si gaurilor prezente in suprafata peretilor;
 4. Mesterul va lipi banda de mascare pentru protectia pervazurilor impotriva picaturilor de vopsea;
 5. Se aplica o amorsa special conceputa pentru zidarie si pereti exteriori;
 6. Ultimul pas este aplicarea vopselei pe pereti. Acest pas se realizeaza de obicei cand temperatura aerului depaseste 8 grade Celsius si vantul este slab. 

Pentru a beneficia de o zugraveala exterioara de calitate, apeleaza la echipa noastra de zugravi din Bucuresti. Te vei putea bucura mereu de garantia unei lucrari bine realizate. 

Doriti montaj de tapet in locuinta? Va recomandam sa luati legatura cu echipa noastra de mesteri si sa aflati cu se executa aceasta lucrare. Tot de la zugravii nostri puteti afla ce tipuri de materiale sunt necesare, in cat timp se poate monta un tapet si care sunt costurile implicate. Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie pentru planurile pe care le aveti, asa ca, nu ezitati sa ne contactati.

De ce materiale este nevoie pentru a executa zugraveala exterioara?

Cantitatea de materiale si unelte destinate zugravelilor exterioare din marile magazine de bricolaj este coplesitoare. De aceea, iti recomandam sa intrebi zugravul care va realiza proiectul care sunt materialele necesare. Mai jos, poti gasi o lista orientativa cu ce anume poti folosi pentru zugravelile exterioare, in afara de vopsea:

 • O scara suficient de inalta pentru a avea acces la intreaga suprafata a peretilor casei;
 • Folii de protectie si banda de mascare pentru protejarea suprafetelor si pervazurilor;
 • Solutie anti-mucegai sau fungicida de spalare;
 • O pensula cu peri duri si una pentru zidarie;
 • Chit pentru exterior si un cutit pentru acesta;
 • Amorsa sau strat de baza pentru pereti exteriori. 

Cum sa alegi vopseaua pentru peretii exteriori?

In functie de tipul peretilor si de zidarie, poti alege dintr-o gama variata de vopsele si var. Zugravii din Bucuresti vor realiza o evaluare a suprafetei casei si vor estima timpul necesar lucrarii, tipul si cantitatea de vopsea si amorsa necesare. Vezi tabelul de mai jos pentru mai multe informatii:

Vopsea clasica pentru zidarieVopsea pentru zidarie cu autocuratareVopsea pentru profile si pervazuri
Rezistenta la apa si intemperii: ploaie, zapada, grindina etc.Rezistanta la murdarie, apa si intemperii;Rezistenta la apa si intemperii
Pe baza de apa;Culorile se pastreaza mai mult timp;Pe baza de apa;
Rezistenta la alge si mucegai;Rezistenta la alge si mucegai;Rezistenta la alge, mucegai, protejeaza de apa stagnata;
Flexibila, acopera fisurile fineRezistenta crescuta la abraziune;
Se gaseste la 5l si 10LSe gaseste la 5l si 10lSe gaseste la 2.5l
Garantie 15 aniGarantie 20 de aniGarantie 10 ani

Rolul zugravelii exterioare

Zugraveala exterioara se poate realiza din mai multe motive, iar principalele ar fi legate de estetica, protectie si igiena. Rolul de protectie este evident pentru ca, inainte de zugraveala, peretiilor li se poate adauga un strat anticoroziv si/sau ignifug. Rolul estetic pentru o zugraveala exterioara intervine atunci cand casa sau locuinta necesita o schimbare majora. Uniformizarea peretilor va duce la acoperirea rosturilor si imperfectiunilor. Cat despre rolul igienic, peretii sunt protejati impotriva impuritatilor si microorganismelor care se pot dezvolta in timp. Afla de la mesterii nostri care sunt finisajele potrivite pentru o zugraveala exterioara de succes si ce materiale trebuie sa ai in vedere in acest sens.

Pulverizare sau vopsire? Ce tehnica se potriveste pentru peretii exterior?

Imediat ce peretii primesc straturile protectoare necesare si sunt uniformizati, se trece la vopsirea acestora. Un mester zugrav va sti ce tehnica sa foloseasca, in functie de structura peretilor. Astfel, in loc de vopsirea clasica a peretilor, se poate trece la pulverizarea acestora datorita avantajelor oferite:

 • Suprafetele sunt acoperite in mod corect folosind tehnica apropiata de pulverizare.
 • Ustensilele folosite pentru pulverizarea vopselei pe peretii sunt mult mai usor de manevrat spre deosebire de uneltele clasice.
 • Vopseaua pulverizata acopera o suprafata mai mare, din start, iar intregul procedeu are loc in mai putin timp.

Mesterii nostri zugravi din Bucuresti stiu ce inseamna tehnica pulverizarii si iti pot spune care sunt beneficiile acesteia pentru peretii exteriori.

Culori ideale pentru zugravelile exterioare

Chiar daca vorbim despre zugravelile exterioare, acest lucru nu inseamna ca atentia pentru culori trebuie sa fie minima. Tonurile deschise precum gri, nude, crem, bej, bleu sau alb sunt adesea folosite pentru zugravelile exterioare ale casei. Avantajul este ca astfel de culori au o rezistenta mai mare, iar impuritatile si praful sunt detectate mai greu. Cat despre culorile inchise precum maro, albastru intens, verde sau gri petrol, acestea ofera protectie si un efect visual deosebit  si elegant. Insa, dezavantajul este ca orice urme de praf sau zgarieturi sunt vizibile imediat. Cu toate acestea, tonurile inchise absorb razele soarelui si ofera protectie termica.

Preferintele personale sau sfaturile specialistilor

Zugravelile interioare sau exterioare tin intr-o buna masura de gusturile personale si de preferinte. Insa, ce este important in aceasta directie, viziunile proprii sau sfaturile specialistilor in domeniu? In mod normal, un mester zugrav stie ce este de facut, imediat ce analizeaza peretii casei, locuinta si toate lucrurile care trebuie renovate sau necesita reparatii. Din punct de vedere tehnic, mesterul zugrav este cel care propune solutiile optime si necesare pentru renovare. Materialele si tehnica de zugravire sunt explicate de la inceput. Insa, daca din punct de vedere vizual doresti sa vii cu idei, acestea pot fi discutate cu zugravii pentru a putea vedea daca sunt potrivite sau nu. Este important de stiut ca mesterul zugrav iti poate spune, argumentat, de ce nu este necesar sa cumperi anumite produse sau sa alegi diverse culori. Cum experienta isi spune cuvantul in astfel de sitiatii, ar fi indicat sa tii cont de sfaturile specialistului si sa vezi cum poti implementa viziunile si ideile tale in materie de renovare.

Preturile zugravelilor exterioare

Stabilirea pretului pentru zugravelile exterioare este influentat de cativa factori esentiali cum ar fi suprafata de renovat, materialele folosite, manopera mesterilor si timpul de executie. Aceste aspecte sunt discutate din timp cu mesterii nostri zugravi din  Bucuresti, pentru a avea o idee despre costurile unei zugraveli exterioare, fara alte surprize. Este normal sa afli toate informatiile legate de tipurile de zugraveli exterioare, ce tehnici sunt recomandate si care sunt costurile implicate.

Alege serviciile zugravilor nostri din Bucuresti

Chiar daca exista tentatia de a mesteri singur la casa, cu resursele proprii, ar fi bine sa ai in vedere si ajutor de specialitate. Un mester zugrav stie ce are de facut, cunoaste materialele necesare si poate termina lucrarea intr-un timp relativ scurt. Iata doar cateva dintre avantajele pe care ar trebui sa le consideri inainte de a te apuca singur de renovarea casei. In plus, vei avea garantia ca lucrarea  efectuata va fi conform dorintelor tale si ca iti va consuma mai putine resurse. 

Crestere semnificativa in domeniul constructiilor rezidentiale din Romania

Potrivit unor date furnizate in anul 2019, de catre Institutul National de Statistica, au fost eliberate numai in luna februarie a acestui an 2.853 de autorizatii de constructie. Alte date din acelasi studiu au aratat urmatoarele:

 • In mediul urban, s-au acordat 941 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in luna februarie, in timp ce in mediul rural, aproximativ 1.915 de autorizatii de constructie;
 • In ceea ce priveste cladirile nerezidentiale, s-au eliberat 16 autorizatii pentru cladiri administrative si 527 pentru alte tipuri de cladiri.

Aceste cifre demonstreaza ca si numarul clientilor care necesita servicii de zugraveala exterioara si interioara pentru apartamente sau case noi este in crestere. Daca si tu te numeri printre persoanele care au nevoie de o zugraveala exterioara, nu ezita sa apelezi la serviciile noastre de zugraveli interioareexterioare si reparatii. Foloseste pagina de contact pentru a intra in legatura cu echipa noastra de zugravi din Bucuresti