Renovarea unei locuinte presupune multa creativitate, materiale de calitate si, desigur, timp. In ceea ce priveste birourile si spatiile de lucru, multi opteaza pentru aplicarea unui tavan fals ca parte din procesul de amenajare. Tavanul casetat poate fi o solutie optima pentru astfel de cladiri si spatii, iar mai jos gasiti cateva sfaturi despre aplicarea acestuia, amintind ca echipa noastra de zugravi din Bucuresti va sta la dispozitie cu o serie de servicii de amenajare pentru locuinte si spatii de birouri.
Cuprins
Ce este tavanul casetat si cum se aplica?
Tavanul casetat este un tavan fals sau tavan secundar care se poate aplica sau suspenda de cel principal, cu ajutorul profilelor din metal si a rigipsului. In unele cazuri, polistirenul poate fi o solutie optima pentru realizarea unui tavan casetat, insa, de ce le mai multe ori, gips-cartonul este recomandat pentru astfel de lucrari. Iata mai jos cativa pasi importanti pentru montarea tavanului casetat:
- Elementele de suspendare sunt tijele de metal care ajuta la sustinerea profilelor principale.
- Profilele principale de metal sunt asezate pe intreaga lungime a tavanului pentru a sustine tijele si placile de rigips.
- Profilele secundare se monteaza perpendicular cu profilele principale.
- Profilele secundare scurte sunt folosite pentru compartimentarea tavanului, cu imbinare ortogonala.
Asa arata profilul metalic ce trebuie instalat inainte de aplicarea tavanului fals. Cat despre restul pasilor pentru realizarea tavanului casetat, iata mai jos cateva detalii:
- Se masoara si se stabileste impartirea tavanului, inainte de aplicarea placilor de rigips.
- Se marcheaza cu un marker sau cu laser nivelul de inaltime la care se doreste instalarea tavanului fals.
- Se instaleaza profilele de jur imprejurului camerei, dupa care se asaza elementele de suspendare in pozitie verticala.
- Apoi, profilele principale sunt taiate la dimensiunea necesara si aplicate in elementele de suspendare deja montate pe plafon.
- Profilele secundare sunt si ele montate intre cele principale.
- Se realizeaza structura metalica a tavalului cu restul profilelor metalice.
- Urmeaza asezarea placilor pe structura metalica, cu inclinatii deasupra cadrului pentru introducerea acestora.
- Se taie excesul de material acolo unde structura metalica nu permite mai mult.
- Se pot apoi monta corpuri de iluminat, grille de aerisire sau spoturi, ascunzand cablurile si firele sub plafonul fals.
Acestia sunt cativa pasi importanti in realizarea unui tavan casetat, insa, intregul procedeu poate fi explicat de catre unul din zugravii nostri din Bucuresti. Cei care doresc sa isi amenajeze locuinta sau spatiul de lucru si au nevoie de o mana priceputa sunt invitati sa stea de vorba cu echipa noastra de mesteri.
Care sunt beneficiile tavanului casetat?
In principiul, plafoanele casetate sunt recomandate pentru sediile de birouri, spitale, sedii cu activitati comerciale sau alte cladiri cu scop industrial. Un tavan casetat mascheaza cu succes sistemele de ventilatie si iluminat, cele de incalzire sau detectoarele de fum. Cu siguranta ca nu va doriti cabluri si alte astfel de componente sa atarne neglijent pe pereti sau tavan. Un bun ajutor in acest sens poate fi plafonul casetat care sa ascunda cablurile, tevile sau tubulatura ventilatiei, asa cum placile de rigips aplicate pe perete au acest rol. Pe langa acest aspect, tavanul casetat are si rol decorativ, iar producatorii de materiale de constructie ofera o gama variata de astfel de produse, pentru toate gusturile. Un alt avantaj al tavanului casetat tine de acustica incaperii pentru ca astfel de materiale atenueaza sunetul si ecoul unui spatiu inchis. Plafoanele casetate sunt realizate din materiale rezistente la umiditate, reflecta lumina si sunt ignifuge.
Daca renovarea baii si bucatariei este pe lista dumneavoastra, va recomandam serviciile faiantarului nostru in Bucuresti. Acesta are experienta necesara pentru a va putea propune un proiect modern pentru aceste incaperi, tinand cont de tipul de materiale ce poate fi folosit, dar si de timpul de executie. Astfel, va veti asigura ca proiectul poate fi dus la bun sfarsit, la preturi avantajoase si cu o echipa profesionista de zugravi alaturi. Contactati-ne pentru mai multe informatii.
Echipa noastra de zugravi va poate instala un tavan casetat
Chiar daca la prima vedere, un plafon casetat poate fi usor de montat, in realitate, este vorba de multa munca si precizie. Aici poate interveni echipa noastra de zugravi din Bucuresti care are experienta in amenajarea locuintelor de orice tip si spatiilor de birouri, indiferent de cerintele pe care le aveti. Iata mai jos cateva cifre si date statistice despre constructiile din Romania pentru primele 7 luni ale anului 2019, oferite de site-ul Bursa.ro:
- comparativ cu primele 7 luni ale anului 2018, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 26% in 2019;
- au fost inregistrate cu aproximativ 33% mai multe constructii noi in aceasta perioada, comparativ cu aceeasi din 2018;
- a fost inregistrata o crestere de aproximativ 38% in sectorul cladirilor nerezidentiale pentru perioada mai sus amintita;
- in ultimul deceniu s-au construit peste 500.000 de case si apartamente in Romania.
Cei interesati de amenajari interioare, inclusiv montarea unul tavan casetat, pot contacta echipa noastra de zugravi din Bucuresti.