Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articole

Servicii de montat faianta

Servicii de montat faianta

Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante. Pe langa faptul ca experienta conteaza in cea mai mare mare masura, responsabilitatea si atentia catre detalii sunt alte criterii de care trebuie sa tineti cont. Va invitam sa descoperiti serviciile de montat faianta in Bucuresti, apeland la mesterii nostri zugravi. Puteti discuta cu ei toate aspectele pe care le aveti in plan pentru inlocuirea faiantei vechi sau montarea celei noi.

Pasii montarii faiantei in baie si bucatarie

Sunt multi cei care cred ca montarea faiantei si gresiei este un lucru simplu, la prima vedere. Insa cand intampina dificultati realizeaza ca ar fi trebuit sa apeleze la un specialist in domeniu. Aplicarea corecta a faiantei se face tinand cont de cateva lucruri, printre care indreptarea peretilor acolo unde este cazul. Sa trecem in revista cativa dintre pasii esentiali pe care un zugrav faiantar in Bucuresti ii are in vedere atunci cand se apuca de treaba:

  1. Decopertarea peretilor – Se incepe cu demontarea faiantei vechi de pe pereti. Acest proces poate avea loc in cateva ore sau zile, in functie de cati oameni se ocupa.
  2. Eliminarea adezivului vechi – Se trece apoi la eliminarea adezivului anterior, folosind un spaclu lat pentru indepartare.
  3. Indreptarea peretilor – Dupa eliminarea vechiului adeziv de pe pereti se trece la indreptarea acestora. Peretii trebuie sa fie perfecti inainte de aplicarea faiantei.
  4. Amorsarea peretilor – La fel ca in cazul vopsirii, peretii se dau cu amorsa pentru o mai buna priza intre adeziv si faianta. Se lasa apoi cateva minute sau ore pentru uscare, in functie de instructiunile producatorului.
  5. Pregatirea uneltelor – Montarea faiantei necesita masina de taiat placi pentru colturile camerei, mistrie zimtata, distantiere, ciocan de cauciuc, sablon de lemn.
  6. Pregatirea adezivului – Este nevoie de o mare atentie atunci cand se alege adezivul pentru faianta. Se tine cont de tipul de placa, respectiv faianta, suprafata pe care este montata si mediu (de exemplu, gradul de umiditate din baie).

Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti, va reamintim serviciile noastre de zugravit. Suntem aici sa va ajutam cu proiectele de renovare pe care le aveti in plan, mizand pe experienta in domeniu si profesionalism.

Adaugarea adezivului pe pereti si montarea faiantei

Odata ce pasii mai sus amintiti au fost respectati, se trece la intinderea adezivului pe perete, insa pe o suprafata restransa pentru a putea preveni uscarea rapida a acestuia. Aici se foloseste mistria zimtata si se tine cont de grosimea stratului de adeziv. Sunt specialisti care recomanda adaugarea adezivului direct pe placa ceramica pentru o lipire mai buna, insa nu este neaparat o regula.

Aplicarea placilor de faianta se incepe de jos in sus si de la stanga la dreapta, folosing ca ghidaj sablonul de lemn, unde se lasa o portiune numita brau.  Se preseaza apoi placa pe perete, cu ajutorul mainilor si/sau a ciocanului de cauciuc. Un faiantar in Bucuresti foloseste distantierele pentru a putea fi sigur ca placile  sunt aplicate uniform.

In mod normal, timpul de uscare dupa montarea faiantei este de aproximativ 24 de ore, daca placile sunt aplicate pe timp de vara, si 48 de ore daca renovarea are loc iarna. In acest timp se verifica daca montarea placilor din ceramica este facuta corect si daca au suficient adeziv. Acest lucru se face cu ajutorul ciocanului din cauciuc, iar daca se aude un zgomot infundat, atunci puteti fi sigur ca faianta a fost montata corect.

Baia si bucataria sunt doua incaperi care pot fi renovate cu ajutorul faiantarului nostru din Bucuresti. Acesta are expeerienta necesara pentru a va duce la bun sfarsit proiectele pe care le aveti. In plus, mesterul nostru va poate face o serie de recomandari cu privire la modelele de faianta potrivite, tinand cont de dimensiuni, culori, contrast si tendinte. Asadar, pentru mai multe informatii in acest sens, nu ezitati sa ne contactati si sa descoperiti care sunt serviciile pe care vi le putem oferi.

Faianta se monteaza la fel in baie si bucatarie?

Da, exista acelasi principii de montare a faiantei si gresiei in baie si bucatarie, tinand cont de tipul de adeziv si calitatea acestuia. Distantierele sub forma de cruce sunt esentiale in montaj pentru ca ajuta un zugrav faiantar in Bucuresti sa calculeze corespunzator distantele intre placi pentru un aspect vizual placut. Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti, nu ezitati sa discutati cu mesterii nostri. Un zugrav faiantar in Bucuresti are experienta in domeniu si poate lucra conform instructiunilor dumneavoastra.

Un montaj de tapet se poate face cu ajutorul mesterilor nostri. Indiferent de camera pentru care este nevoie de o schimbare de decor, tapetul va oferi un vizual deosebit, mai ales daca este ales in functie de elementele din incaperea respectiva. Va recomandam, asadar, sa discutati cu zugravii nostri si sa aflati cat mai multe despre manopera si preturi. Contatctai-ne online sau telefonic oricand doriti.

Cat de des isi renoveaza romanii apartamentele?

Potrivit Busienssmagazin.ro si datele statistice oferite, in jur de 40% dintre romani isi renoveaza singuri casele. Iata si alte informatii interesante:

  • Renovarea locuintelor la romani are loc, in medie, o data la 10 ani.
  • In jur de 23% dintre romani declara ca isi renoveaza casa o data la 3 ani.
  • Tot aproximativ 23% dintre romani spun ca in primul rand vor sa schimbe gresia si faianta.
  • Proiectele de renovare incep pe internet, in proportie de 69%, locul unde se gasesc diferite surse de inspiratie.

Daca doriti servicii de montat faianta si sunteti in cautarea unui zugrav faiantar in Bucuresti, va invitam sa contactati echipa noastra de mesteri. Suntem alaturi de dumneavoastra, indiferent de demersurile pe care le aveti in renovarea locuintei.