Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Costuri la zugravit pe metru patrat

Costuri la zugravit pe metru patrat

Atunci cand cauti zugravi cu plata la metru patrat trebuie sa faci o analiza de piata pentru a reusi sa echilibrezi atat serviciile oferite, cat si preturile impuse. Pretul pentru zugravit pe metru patrat (mp) variaza in functie de timpul de executie, materiale si categoria de servicii, insa daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, poti lua legatura cu unul din zugravii nostri in Bucuresti. Poti creiona planurile tale de renovare, ca mai apoi sa discuti toate aspectele cu echipa noastra de mesteri.

Cat costa metru patrat de zugravit?


Pretul pentru un metru patrat de zugravit poate incepe de la 8 lei, insa se tine cont de multe aspecte, ca de exemplu:

 • Este vorba de vopsitul peretilor sau necesita indreptare inainte?
 • Se monteaza si rigips?
 • Este nevoie de gletuire?


Aceste aspecte dicteaza in mod direct pretul pentru zugravit pe mp. De aceea, atunci cand cauti zugravi cu plata la metru patrat, trebuie sa ai in vedere si preturile medii, in jur de 16-18 lei pe metru patrat. Un mester zugrav in Bucuresti iti poate spune exact care sunt costurile pentru zugravit si ce buget ar trebui sa pregatesti pentru un asemenea proiect. Insa, subliniem ca preturile mai sus amintite sunt strict orientative, sa iti poti face o idee despre serviciile existente pe piata si costurile implicate.

Ce inseamna zugravit si ce implica mai exact

Zugravirea unui apartament nu se rezuma doar la vopsirea peretilor. Un proiect complet de renovare poate sa cuprinda:

 • Repararea tavanului si peretilor.
 • Gletuirea si indreptarea peretilor.
 • Vopsire si tapetare.
 • Montare de gresie si faianta.
 • Decopertare pereti baie si bucatarie.
 • Montare de parchet.
 • Zugravire cu vopsele speciale cu textura.
 • Zugraveala 3D.

Luand in considerare aspectele de mai sus, se poate estima pretul pentru zugravit pe mp. Asadar, orice tip de proiect de locuinta ai avea, atunci cand cauti zugravi cu plata la metru patrat trebuie sa te asiguri ca stii ce vrei sa schimbi in casa. Iti va fi mult mai usor astfel sa intocmesti un buget, stiind din start pretul pentru zugravit pe mp.

Un faiantar in Bucuresti va poate ajuta cu proiectele pe care le aveti pentru baie si bucatarie. Aceste incaperi se pot redecora dupa bun plan, insa tendintele actuale recomanda montarea faiantei pana la jumatatea peretelui, urmand apoi sa se foloseasca vopsea speciala care sa protejeze impotriva umezelii. Preturile pentru asemenea amenajari de baie si bucatarie se stabilesc in functie de manopera, timp de lucru, precum si materialele folosite.

Este mai avantajos pretul pentru zugravit pe mp decat pentru intregul proiect?


Daca te intrebi cat costa metru patrat de zugravit si care este pretul estimativ pentru o lucrare, poti avea surpriza ca exista diferente destul de semnificative. O lucrare de renovare a apartamentului poate implica si preturile pentru materialele folosite, in timp ce, daca se face calculul la metru patrat, poti cumpara chiar tu cele necesare, bazandu-te apoi doar pe mana de lucru.
Exista insa si cazuri in care ai nevoie doar de anumite lucrari in casa, precum schimbarea gresiei si faiantei sau vopsirea peretilor.

O echipa de zugravi in Bucuresti iti poate explica in detaliu cum se calculeaza preturile pornind si de la aspectele mentionate mai sus. In plus, poti beneficia de oferte sau reduceri si chiar negocieri, in functie de planul de renovare pe care l-ai schitat. Asadar, pretul pentru zugravit pe mp si pentru intreaga locuinta poate diferi, insa este recomandat sa te sfatuiesti cu un expert in domeniu inainte sa te apuci de treaba.

Daca aveti nevoie de servicii de montare a tapetului sau a faiantei, mesterii nostri se pot ocupa in cel mai scurt timp.

Romanii si renovarea de locuinte – Date statistice

Statisticile oferite de Asociatia Europeana de Prognoze in domeniul Constructiilor pentru Europa de Este (EECFA) au scos la iveala urmatoarele date statistice pentru Romania:

 • In jur de 53% dintre respondenti au declarat ca urmeaza sa renoveze locuinta pana la finalul anului 2022.
 • 86% dintre cei care au facut parte din studiu au spus ca ii intereseaza zugravitul locuintei, in timp ce 49% vor sa isi schimbe mobila.
 • Alti 47% declara ca vor sa inlocuiasca obiectele sanitare.

Asadar, atunci cand cauti zugravi cu plata la metru patrat asigura-te ca faci o alegere buna din start. Iar ca sa afli ce preturi sunt pentru serviciile oferite de zugravii nostri in Bucuresti, apeleaza-ne cu incredere.