Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum se monteaza tapetul

Cum se monteaza tapetul

Tapetul este o metoda des intalnita pentru decorarea unei incaperi si se mentine in tendinte si la ora actuala. Acesta ofera un aspect modern si elegant oricarei camere, iar etapele montarii tapetului pe pereti sunt simple, insa e necesara indemanare. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti te poate ajuta cu servicii de calitate de montaj al tapetului si cu alte lucrari in ceea ce priveste zugraveala interioara, mici reparatii ale peretilor, lucrari de acoperire a gaurilor si corectare a petelor de pe perete si tavan.

Afla din acest articol cum sa pregatesti peretii si materialele pentru procesul de montare al tapetului, care sunt etapele de executie si care sunt beneficiile unei astfel de decoratiuni interioare

Pregatiri pentru montarea tapetului

Inainte de montarea tapetului e nevoie de o pregatire a spatiului de lucru si corectare a peretilor, daca este cazul. In primul rand, se indeparteaza tapetul anterior, daca acesta exista si se corecteaza orice defect al peretilor. Acestia trebuie sa fie curatati de praf si grasime, uscati si netezi. Materialele se pot pregati pe o masa sau direct pe podea. Pentru procesul de montaj al tapetului sunt necesare urmatoarele:

  • Tapet in cantitatea necesara pentru spatiul ce trebuie acoperit;
  • Adeziv special pentru tapet sau aracet;
  • Alte unelte pentru taiat, decupat si lipit cum ar fi: cutter, pensula si trafalet;
  • O scara pentru a ajunge in zonele greu accesibile.

Echipa noastra de zugravi din Bucuresti te poate consilia si ajuta cu lucrari de corectare a denivelarilor peretilor, de reparatii ale fisurilor si cu executii profesionale de montaj al tapetului. Tot ei iti pot da sfaturi despre ce materiale ai nevoie pentru aceasta lucrare si cati metri patrati de tapet sunt necesari pentru spatiul tau. Poti discuta cu noi mai multe despre pretul pentru montajul tapetului.

Aplicarea tapetului in etape

Cele mai multe probleme si greseli apar la taierea incorecta a acestuia, montajul tapetului si imbinarea fasiilor, pe perete. Pentru a evita orice risc, poti apela cu incredere la serviciile profesionale ale unei echipe de zugravi din Bucuresti, cu experienta. Iata care sunt pasii pentru aplicarea tapetului:

  1. In primul rand, se masoara peretii pornind de jos in sus, de la nivelul pardoselei pana la tavan. Pornind de la aceste masuratori, poti incepe decuparea tapetului in fasii. Utilizeaza o rigla si un cutter pentru acest procedeu;
  2. Daca tapetul contine modele sau peisaje, ai grija sa urmaresti forma desenului;
  3. Urmeaza aplicarea adezivului sau aracetului. Acesta se aplica atat pe perete, cat si pe tapet. Este important sa respecti indicatiile oferite de producatorul tapetului. Daca esti nesigur, apeleaza la ajutorul unui zugrav din Bucuresti. Acesta iti poate oferi detalii complete si despre pretul manoperei pentru montajul tapetului.
  4. Se continua cu pregatirea tapetului. I se pot indoi capetele sau se poate astepta 10 minute pentru ca adezivul sa actioneze;
  5. Aplica fasiile de sus in jos, in ordinea in care au fost taiate. Concomitent, se elimina aerul prins intre tapet si perete folosind o perie sau o rola de cauciuc. Este recomandat ca procesul de montaj al tapetului sa se realizeze de doua persoane;
  6. Surplusul de material ramas la nivelul podelei sau tavanului se inlatura folosind un cutter;
  7. Imbinarea fasiilor trebuie sa fie realizata cat mai aproape, fara a le suprapune;
  8. In final, se inlatura excesul de adeziv folosind o carpa sau un burete.

Etapele aplicarii tapetului pot fi dificile daca nu ai o astfel de experienta. De aceea, este important sa respecti toti pasii de montare a tapetului si sa te inarmezi cu rabdare si atentie. Afla de la noi care este pretul pentru montajul tapetului.

Avantajele utilizarii tapetului

Sunt multi cei care aleg sa aplice tapet, in detrimentul zugravelii interioare, deoarece le poate oferi anumite avantaje si este mult mai versatil. Printre aceste beneficii se numara urmatoarele:

  • Tapetul se poate aplica pe un perete realizat din orice material: beton, chirpici, tencuiala, gips-carton s.a.;
  • Se poate masca defectul peretilor, daca acesta exista;
  • Ofera o corectie optica unei incaperi prin culoare, textura si model;
  • Nu se produce multa mizerie, ca in cazul lucrarilor de zugraveala sau improspatare a zgravelii, mai ales daca nu sunt realizate de un profesionist;
  • Poate rezista si pana la 15-20 de ani daca se intretine si curata corect;
  • Se poate inlatura usor, iar pretul tapetului variaza, gasindu-se variante pentru toate bugetele. Poti discuta cu mesterii nostri despre pretul manoperei pentru montajul tapetului.

Cati metri patrati de tapet sunt necesari pentru amenajarea interioara a unei camere?

Pentru a calcula materialul de tapet necesar pentru a acoperi peretii unei camere e suficient sa iei calcul dimensiunea standard a unei role de tapet si dimensiunea totala a camerei. Astfel:

  • O rola standard de tapet are o latime de 0,53 m si o lungime de 10 m. Astfel, vei calcula aria suprafetei de acoperit si impartind-o la 5, vei obtine numarul necesar de role;
  • Insa, ia in calcul un surplus de 10-15%, in cazul tapetului cu model.


Montarea tapetului peste faianta – Este posibil?

Pentru ca tapetul modern este confectionat din materiale rezistente si ignifuge, tot mai multe persoane se gandesc la montarea acestuia chiar si in bucatarie. Insa cum in aceasta incapere se regaseste faianta pe pereti, procedeul poate fi un pic dificil. In mod normal, montarea tapetului peste faianta nu este recomandata de mesterii zugravi. Este nevoie de scoaterea acesteia de pe pereti, indreptarea si finisarea lor, ca mai apoi sa se faca montajul tapetului.

Exista insa solutii si pentru cei interesati de montarea tapetului peste faianta. De exemplu, exista pe piata un tip de tapet realizat din fibre netesute si care poate fi aplicat pe placile ceramice cu ajutorul unui adeziv special. Iata cativa pasi pe care ar trebui sa ai in vedere:

  • Faianta se monteaza cu distantiere de 2 sau 3 milimetri. Aceste rosturi trebuie acoperite cu un chit special inainte de aplicarea tapetului.
  • Odata acoperite rosturile, se lasa sa se usuce pentru 24 de ore.
  • Se trece la montajul tapetului, tinand cont de model si instructiuni.

Asadar, montarea tapetului peste faianta este posibila, insa este nevoie de un mester zugrav cu experienta. Pe langa informatiile necesare pentru acest tip de montaj, acesta iti va oferi detalii si despre pretul manoperei pentru montajul tapetului.

Modele de tapet pentru casa ta

Tapetul este versatil si se poate monta in orice camera. Daca in dormitor poti miza pe culori calde si chiar pe alb cu insertii fine din fibre textile, pentru living poti alege tonuri mai indraznete. Iata cateva modele de tapet, daca ai de gand sa iti renovezi locuinta:

  • Tapetul care imita caramida sau piatra naturala este potrivit pentru camerele de zi. Alaturi de o mobila minimalista, livingul se va schimba complet.
  • Tapetul cu palmieri continua sa fie in tendinte datorita designului special. Acesta se preteaza atat pentru camerele de zi, daca este montat pe un perete, cat si pentru studiourile foto.
  • Pentru dormitor poti alege tapet in tonuri de crem, gri deschis, bej si auriu. Atentie insa la insertii, acestea nu ar trebui sa deranjeze vizual.
  • Si camerele copiilor pot fi decorate cu tapet. Exista variate modele pe piata din care poti alege tapetul cu forme geometrice, desene sau jucarii.
  • Tapetul catifelat este potrivit pentru camerele mari si inalte. Pentru ca este fabricat cu insertii de tip 3D, acest tip de tape teste destul de vizibil.
  • Montarea tapetului in culori reci este recomandata camerelor spatioase, cu ferestre largi. Albastru royal, ultraviolet si chiar negru stralucitor sunt tonuri care pot schimba starea de spirit si oferi calm.

De ce sa alegi o  echipa de mesteri pentru montarea tapetului

Cu siguranta ca esti tentat sa montezi singur tapetul pe perete. Citesti instructiunile si treci la treaba. In realitate insa, lucrurile sunt multa mai complexe. Un mester zugrav in Bucuresti stie ca este nevoie de pregatirea si indreptarea peretilor inainte de toate. Iar daca incaparea prezinta fisuri in pereti, atunci este nevoie de anumite reparatii. Tot zugravul este cel care iti poate spune de cati metri patrati de tapet ai nevoie.

Cat despre renovarea la romani, iti prezentam cateva date statistice interesante:

  • In jur de 60% dintre romanii intervievati au pus pe lista o renovare de casa in urmatorii 2 ani.
  • Aproximativ 5.000 de euro este suma pe care romanii o aloca renovarii de locuinta.
  • Din suma mentionata mai sus, in jur de 1.500 de euro sunt alocati pentru amenajarile exterioare ale casei de 40% dintre respondenti.
  • 44% dintre romani se decid asupra materialelor de constructie in functie de calitatea lor.

Daca nu stii exact care sunt pasii pentru montarea tapetului sau ce cantitate totala de role ai nevoie, echipa noastra de zugravi din Bucuresti te poate indruma si iti poate oferi servicii de calitate. Pentru a te convinge, contacteaza-ne acum!