Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Ce amenajari se pot face din gips carton

Ce amenajari se pot face din gips carton

Majoritatea amenajarilor interioare se pot realiza cu ajutorul rigipsului sau gips carton cum se mai numeste. Datorita versatilitatii acestui material, rigipsul este o alternativa excelenta pentru glet sau tencuiala, si mai mult decat atat, este un bun izolator fonic. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti este specializata in lucrarile cu gips carton si poate executa amenajari interioare cu acest material, conform dorintelor si indicatiilor clientilor.

Ce este rigipsul?

Rigipsul este o placa rigida turnata intre doua bucati de carton rezistent, un produs usor de taiat, cu greutate mica si rezistent la foc. Datorita proprietatilor sale, gips cartonul poate fi cu usurinta taiat, vopsit, prelucrat, umezit, curbat sau lipit, si folosit pentru diferite lucrari de amenajari interioare dar si exterioare. Iata mai jos si cateva dintre avantajele rigipsului pe care le au in vedere zugravii ce cauta o alternativa pentru materialele de constructie clasice:

 • avand o suprafata neteda, rigipsul poate fi folosit in loc de gletuire;
 • montarea rigipsului este extrem de simpla, fiind nevoie de holsuruburi si profile de metal;
 • gips cartonul ofera izolatie termica, acustica, e rezistent la foc si umiditate crescuta;
 • datorita suprafetei netede, rigipsul poate fi cu usurinta decorat;
 • flexibilitatea face ca rigipsul sa fie folosit si pentru arcade sau pereti curbati;
 • costul manoperei pentru lucrarile cu rigips este redus in comparatie cu folosirea altor materiale.

Chiar daca aveti schitata in minte o lucrare ce necesita gips carton, un zugrav din Bucuresti va poate creiona mai bine amenajarile la care va ganditi. In plus, va puteti face si o idee despre costurile implicate, cu ajutorul echipei noastre de profesionisti.

Ce lucrari se pot face cu gips carton

Pornind de la ideea ca rigipsul este un material flexibil, amenjarile pot fi si ele de orice fel. De exemplu, se poate realiza un perete despartitor, un bar, un tavan fals, o biblioteca, o nisa, o arcada sau un raft. Executarea unor astfel de elemente de decor nu este dificila, iar in comparatie cu folosirea altor materiale de constructie, gips cartonul nu implica degajare mare de praf. In plus, imediat ce rigipsul este executat, puteti trece la celelalte finisaje, cum ar fi vopsirea, lipirea sau decorarea. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca rigipsul este 100% reciclabil, este considerat produs ecologic, si deci, resturile de gips carton se pot recicla la fabricile care se ocupa de un astfel de proces.

Cautati o echipa de mesteri pentru montajul tapetului? Zugravii nostri va stau la dispozitie oricand doriti. Tapetul este un material versatil care se poate monta destul de usor, insa este nevoie de indemanare in acest demers. Inainte de toate se trece la pregatirea peretilor, respectiv indreptarea lor acolo unde este nevoie. Insa toate detaliile va pot fi oferite de mesterii nostri, asa ca, nu ezitati sa luati legatura cu noi oricand doriti.

Tipuri de placi gips carton

Rigipsul este fabricat in culori diferite si asta pentru a sublinia folosinta si calitatile lor. Iata pe scurt cateva exemple de rigips de care sa tineti cont atunci cand mergeti la cumparaturi in magazinele de specialitate:

 1. Placile verzi se folosesc pentru spatii cu nivel de umezeala ridicat (bai, bucatarii).
 2. Placile gri sunt tratate cu ceara si folosite inainte de aplicarea gletului.
 3. Placile albastre retin vibratia sonora si se folosesc pentru amenajari interioare de hotel, blocuri, birouri, etc.
 4. Placile portocalii sunt impermeabile si sunt folosite pentru colturile de bai. Acestea au costuri mai ridicate.
 5. Placile roz sunt ignifuge, iar chitul de imbinare este si el realizat din material special.

Montarea rigipsului in cativa pasi

Structura metalica este esentiala in montarea rigipsului si asta pentru ca un alt material nu ar fi la fel de rezistent. De exemplu, nu se poate folosi un cadru din lemn pentru montarea gips cartonului. Primul pas in aplicarea rigipsului este montarea profilelor metalice cu ajutorul suruburilor speciale. Urmatorul pas tine de izolatia intre profiluri, indiferent de ce fel de structura planificati. Urmeaza aplicarea placilor de gips carton si prinderea acestora cu holsuruburi. Acolo unde sunt prize sau intrerupatoare, zugravul va masura si decupa inainte de a pune efectiv placa de rigips. Imediat dupa, se acopera imbinarile cu banda adeziva, se aplica chitul de rosturi, se lasa sa se usuce iar dupa aceea se vor slefui imbinarile pentru a avea un finisaj uniform.

Iata mai jos cateva statistici si informatii despre domeniul constructiei din Romania, oferite de Institutul National de Statistica, citat de portalul g4media.ro:

 • o crestere de aproximativ 23,3% a lucrarilor de constructie a fost inregistrata in iunie 2019 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent;
 • pretul materialelor de constructie a crescut cu 20% in 2019;
 • un declin de 2,8% in domeniul lucrarilor de constructie a fost inregistrat de Romania in comparatie cu unele state membre UE;
 • din ianuarie 2019, salariul minim pentru constructorii din Romania este de 3.000 de lei.

Daca sunteti interesati de amenajari interioare cu gips carton, nu ezitati sa contactati echipa noastra de zugravi din Bucuresti.