Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum se realizeaza termoizolatia in 5 pasi

Cum se realizeaza termoizolatia in 5 pasi

Izolarea cladirii este un pas foarte important pentru a asigura mentinerea temperaturii interioare si a reduce pierderea caldurii prin pereti sau acoperis. Acest procedeu poate avea loc atat la interior cat si la exterior unde reprezinta un standard in constructii. 

termoizolatie corect realizata va tine cont de caracteristicile cladirii precum si de temperaturile minime si maxime din zona in care este amplasata aceasta. Mai mult decat atat, izolatia exterioara prezinta mai multe elemente, atat la nivelul peretilor, cat si la nivelul fundatiei si a terasei.

O decizie importanta atunci cand discutam despre termoizolatie o reprezinta tipul de material ales. Optiunile sunt urmatoarele: polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata minerala bazaltica, vata minerala de sticla sau spuma poliuretanica.

In acets articol, zugravii nostri din Bucuresti va prezinta cei mai importanti pasi pentru realizarea termoizolatiei exterioare. Pentru mai multe detalii, dar si asistenta specializata in constructii, va invitam sa luati legatura cu specialistii nostri.

Cei cinci pasi pentru realizarea termoizolatiei exterioare

Realizarea termoizolatiei la exterior poate fi rezumata in cinci pasi simpli:

  1. Pregatirea suprafetei: primul pas este si unul esential pentru buna desfasurare a procesului; este important sa incepeti prin a curata temeinic suprafata de suport pentru termoizolatie.
  2. Pregatirea adezivului: acesta se alege in functie de materialul termoizolant folosit in constructie si se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj.
  3. Aplicarea mortarului: mortarul sau adezivul se aplica la marginile materialului si in cateva zone din centru.
  4. Montarea placilor: se incepe dintr-un colt al cladirii si se continua liniar, asigurand nivelarea placilor.
  5. Armarea placilor: urmatorul pas este pregatirea placilor pentru introducerea diblurilor sau a prinderilor mecanice de siguranta.
  6. Finisare: ultimul pas il reprezinta vopsirea, zugravirea sau tencuirea suprafetei; un zugrav din Bucuresti din echipa noastra va poate ajuta in acest moment.

Pasii prezentati mai sus sunt unii generali pentru o termoizolatie la exterior. Este important sa luati legatura cu un specialist pentru a stabili tipul de material cel mai potrivit in conditiile date. Va prezentam mai jos principalele caracteristici ale materialelor utilizate in acest scop. 

Va recomandam sa alegeti materiale de calitate pentru aceasta etapa. Termoizolatia locuintei va avea un impact important asupra temperaturii interioare generale si va va influenta calitatea vietii in noul spatiu de locuit. 

Daca doriti montaj de tapet in locuinta, va recomandam serviciile oferite de mesterii nostri. Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru informatii si detalii despre manopera si timp de executie. De asemenea, va putem explica si modul in care se calculeaza pretul pentru o asemenea lucrare, tinand cont de timpul de executie, materiale folosite si manopera. Nu ezitati sa ne contactati si sa beneficiati de o oferta personalizata.

Tipuri de materiale pentru termoizolatie

Va prezentam mai jos o lista cu materiale ce pot fi utilizate pentru termoizolatie la exterior:

  1. Polistirenul expandat: un material usor, cu un cost redus, rezistent la temperaturi inalte; cu toate acestea, poate intretine arderea in cazul unui incendiu.
  2. Polistirenul extrudat: folosit la exterior poate duce la aparitia igrasiei si a mucegaiului; cu toate acestea, poate fi folosit pentru izolatia fundatiilor, a subsolurilor sau a pardoselilor.
  3. Vata minerala bazaltica: este bun ignifug si izolant fonic; este mai rigida, mai grea si are un cost mai ridicat.
  4. Vata minerala de sticla: este mai flexibila in comparatie cu cea bazaltica insa mai putin rezistenta la temperaturi inalte.
  5. Spuma poliuretanica: un bun izolant fonic, nu putrezeste si se poate aplica foarte usor; are un pret ridicat si nu poate fi aplicata uniform.

Cei interesati de constructia unei case rustice, precum si cei care isi doresc sa utilizeze materiale ecologice, au la dispozitie urmatoarele optiuni pentru izolatia exterioara: canepa, paie, pluta, lana de oaie sau stuf.

Tipurile de materiale ce pot fi utilizate pentru o termoizolatie la interior sunt urmatoarele:

  • Vata minerala de sticla sau vata minerala bazaltica;
  • Gips-carton sau rigips;
  • Fibre de celuloza;
  • Fibre de lemn;
  • Panouri compozit.

Zugravii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe detalii despre termoizolatia la exterior si la interior. De asemenea, echipa noastra va ofera servicii complete de finisare a lucrarii de termoizolatie.  

Proiecte de constructii in Bucuresti si imprejurimi 

Va prezentam mai jos cateva statistici cu privire evolutia numarului total de lucrari de constructii in Capitala in anul 2019, conform Institutului National de Statistica:

  • 26%: procentul de majorare a volumului total de constructii intre 1 ianuarie si 31 iulie 2019, in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2018;
  • 32,9%: procentul de crestere a numarului de constructii noi in aceeasi perioada, in comparatie cu anul precendent;
  • 15,7%: procentul de crestere a numarului de lucrari de intretinere si reparatii curente, in comparatie cu anul 2018 in perioada mentionata anterior.

Ne puteti contacta pentru mai multe informatii despre serviciile oferite in Bucuresti in cazul in care ati planificat inceperea unui proiect de constructii.