Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Avantajele zugravitului cu vopsea lavabila

Avantajele zugravitului cu vopsea lavabila

Zugravitul cu vopsea lavabila prezinta numeroase avantaje si motive pentru a fi luat in considerare in comparatie cu alte tipuri de vopsele sau finisaje. Vopseaua lavabila este mult mai rezistenta la spalare si alte tipuri de uzura. Astfel, suprafata va ramane mult mai bine intretinuta timp indelungat. Zugravii nostri din Bucuresti recomanda acest tip de vopsea pentru toate tipurile de locuinte si pentru locatii comerciale, la interior sau exterior.

Ce este vopseaua lavabila?

Lavabila este un tip de vopsea care este special conceputa pentru a putea fi curatata si spalata fara a-si pierde aspectul sau culoarea. Vopseaua lavabila este creata prin amestecarea pigmentilor de culoare cu o baza lichida care contine diferiti aditivi si compusi speciali. Acesti aditivi ii confera vopselei diverse proprietati care o fac potrivita pentru utilizarea pe suprafețe care necesita curatare frecventa sau expunere la diverse conditii. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va explica si avantajele acestui tip de vopsea.

Cat de rezistenta este vopseaua lavabila?

Vopseaua lavabila este recomandata datorita rezistentei ei la diversi factori externi, cum ar fi:

 • spalari repetate – nu isi pierde culoarea in timp si nu se deterioreaza la contactul cu apa sau umiditatea;
 • mucegai – zugraveala cu lavabila este perfecta pentru suprafetele sensibile la mucegai, cum ar fi baia, datorita aditivilor speciali care previn dezvoltarea sa;
 • razele UV – acest tip de vopsea rezista la expunerea la razele ultraviolete ale soarelui, fara sa fie afectata culoarea;
 • zgarieturi, lovituri sau alte socuri mecanice – nu se strica atat de usor precum vopselele clasice.

Rezistenta in timp a vopselei lavabile depinde de mai multi factori, cum ar fi calitatea vopselei, conditiile de mediu, gradul de expunere si suprafata vopsita. Bineinteles, se poate zugravi cu vopsea lavabila in doua straturi pentru a asigura o acoperire uniforma, o culoare consistenta si o rezistenta mai buna in timp.

Tipurile de vopsea lavabila

Exista diferite tipuri de vopsele lavabile, fiecare cu o rezistenta diferita la spalare:

 • vopsea semilavabila – cu rezistenta la aproximativ 50 de spalari;
 • vopsea lavabila – varianta standard, care rezista la aproximativ 100 de spalari;
 • vopsea superlavabila – aceasta varianta poate fi imbunatatita uneori cu aditivi precum teflonul si are rezistenta la peste 150 de spalari;
 • vopsea ultralavabila – acest tip de vopsea este uneori intarit cu aditivi precum latexul si este cea mai rezistenta.

Pretul unui zugravit cu vopsea lavabila depinde foarte mult de tipul de vopsea, insa mesterii nostri zugravi din Bucuresti va pot recomanda cea mai buna optiune conform bugetului si preferintelor dumneavoastra. De asemenea, oferim si servicii in regim de urgenta daca aveti nevoie de asistenta imediata.

Textura vopselei lavabile

Vopseaua lavabila are mai multe texturi, fiecare cu avantaje diferite. Zugraveala cu vopsea lavabila in doua straturi se poate aplica la fiecare. Cele mai comune texturi ale vopselei lavabile sunt: mata, semi-lucioasa, lucioasa sau satinata.

In general, vopseaua semi-lucioasa este cea mai folosita deoarece are o usoara stralucire si ofera un echilibru intre finisajul mat si cel lucios. Ea poate fi mai usor de curatat si rezista mai mult timp. Vopseaua satinata este o alegere moderna de zugravit in apartamente.

La final, iata cateva informatii despre atitudinea romanilor cand vine vorba de renovarea locuintelor, conform site-ului Wall Street:

 • 1 din 2 romani care locuiesc la casa au in plan lucrari de imbunatatire si amenajari exterioare ale proprietatilor in urmatorii 2 ani;
 • Aproximativ 40% din romani prefera materialele de constructii produse in Romania;
 • Aproximativ 25% din romani aleg sa faca lucrari de amenajari interioare sau exterioare anual.

Ne puteti contacta echipa de zugravi din Bucuresti pentru a afla mai multe detalii referitoare la vopseaua lavabila, inclusiv pretul unui zugravit cu vopsea lavabila.