Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum se realizeaza termoizolatia unei cladiri

Cum se realizeaza termoizolatia unei cladiri

Izolarea termica a unei cladiri a fost implementata in Romania abia in anii ’90, iar de atunci, importanta ei a capatat o cu totul alta nuanta. Eficientizarea costurilor de intretinere cu ajutorul reabilitarii termice a locuintei poate fi pe lista celor care vor sa ridice pe cat posibil confortul casei. Va vom relata in acest articol care sunt cei mai importanti pasi in termoizolarea unei cladiri sau locuinte, cu mentiunea ca echipa noastra de zugravi din Bucuresti va poate oferi detalii complete despre serviciile oferite.

Cum se face izolatia exterioara si care sunt pasii de urmat?

Izolatia exterioara a unui spatiu de locuit (cladire de birouri, blocuri, etc.) este recomandata pentru structurile mai vechi de 15-20 de ani, dar nu este tocmai o regula, ci mai degraba o necesitate. Este drept ca ar fi ideal ca izolatia termica, interioara si exterioara sa fie facuta in momentul constructiei, cu materiale de calitate. Insa cum deteriorarea cladirilor se face in timp, un astfel de procedeu este binevenit oricand. Iata mai jos cateva informatii despre termoizolatia unei cladiri:

  • Izolatia peretilor exteriori este primordiala si recomandata pentru eficientizarea termica a locuintei. Polistirenul expandat este cel mai eficient material, nu este scump si poate fi usor de manevrat. Placarea cu polistiren este des folosita.
  • Izolatia la nivelul fundatiei este necesara cladirilor cu apartamente la demisol, cu subsol si boxe. Astfel, riscul aparitiei igrasiei si mucegaiului este redus.
  • Izolatia terasei  se poate face cu placi de beton, hidroizolatie si apoi finisaj.
  • Termoizolatia plafonului poate fi facuta la cerere, pentru orice tip de cladire, cu etaje superioare sau nu.

Indiferent de tipul de termoizolatie pe care il aveti in plan, este bine sa aveti in vedere suportul unei echipe de zugravi din Bucuresti care va poate spune care sunt pasii de urmat, costurile aferente si durata de lucru. Mesterii nostri va pot spune si care sunt preturile pentru zugravelile si amenajarile interioare sau micile reparatii din locuinte.

Ce materiale sunt recomandate pentru termoizolatia unei cladiri?

Asa cum am mentionat mai sus, polistirenul expandat este cel mai des folosit material pentru astfel de procedee, dintr-o serie de considerente. Pretul deloc ridicat este un factor destul de important in ceea ce priveste izolatia termica a unei locuinte sau cladiri. In plus, acest material este extrem de usor, rezista la temperaturi exterioare ridicate, este ignifug, permite circulatia vaporilor din casa si impiedica formarea mucegaiului si igrasiei. Din pacate, polistirenul expandat este un material sintetic poluant, ceea ce, in unele cazuri nu poate fi pe placul celor care lupta impotriva poluarii. Exista si posibilitatea termoizolatiei cu ajutorul polistirenului extrudat, un material des folosit de catre constructori pentru rezistenta oferita si densitatea mai mare in comparatie cu polistirenul expandat. Cat despre dezavantajele acestuia, din cauza densitatii mari, peretii nu pot “respira” la nivel optim, lansand loc umezelii sa se transforme in igrasie. Vata minerala bazaltica poate fi o alta optiune pentru termoizolatia unei cladire datorita proprietatilor si beneficiilor sale. Pe langa faptul ca permite circularea vaporilor, vata minerala este ignifuga si un excelent izolant fonic. Echipa noastra de mesteri zugravi din Bucuresti va poate oferi mai multe detalii despre materialele necesare unei termoizolatii avantajoase.

Daca doriti montaj de tapet in locuinta, va recomandam sa luati legatura cu mesterii nostri. Acestia au experienta necesara si va pot arata de asemenea si alte lucrari de acest gen, deja executate. Exista o serie de pasi ce trebuie respectati in acest demers, iar cu ajutorul zigravilor nostri veti avea garantia ca executia este conform asteptarilor. Preturile pentru metru patrat sunt avantajoase si se calculeaza in functie de timp de executie, manopera si alte aspecte.

Cum se face izolatia termica ecologica?

Izolatia exterioara ecologica incepe sa prinda succes si in tara noastra, si asta pentru ca sunt din ce in ce mai multi oameni care pun accent pe mediul inconjurator si protejarea acestuia. Din pacate, o astfel de izolatie presupune materiale destul de rudimentare, cum ar fi canepa, stuful, pluta sau paiele, insa costurile sunt categoric mai mici, iar gradul de poluare aproape de zero. Astfel de materiale ecologice pot  fi comandate atat din tara cat si din strainatate si sunt mai degraba recomandate caselor sau locuintelor rustice, pentru un finisaj pe masura. Cat despre eficienta termica a acestor materiale, este stiut faptul ca acestea au un randament crescut si ca pot fi cu succes implementate in planul de termoizolatie a unei case. Va invitam sa cititi cateva statistici si date interesante despre programul de reabilitare termica din Romania, oferite de site-ul de specialitate Profit.ro:

  • cu ajutorul finanțărilor din Programul Operațional Regional, au fost reabilitate peste 279 de blocuri si aproape 20.000 de apartamente;
  • o cerere de finantare de 106 milioane de euro pentru reabilitarea cladirilor din regiunea Bucuresti-Ilfov au fost alocate la finalul anului 2018;
  • in momentul de fata, sunt reabilitate peste 170.000 de apartamente in Bucuresti (doar 7%);
  • fondul national acopera in jur de 80% din costurile de reabilitare termica pentru locuinte.

Va invitam sa stati de vorba cu echipa noastra de zugravi din Bucuresti si sa aflati cat mai multe despre termoizolatia unei cladiri. Contactati-ne cat mai curand.