Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum se repara petele aparute pe peretii zugraviti 

Cum se repara petele aparute pe peretii zugraviti 

Daca ai realizat o zugraveala a casei sau a biroului si, dupa ce ai finalizat lucrarile, observi pete aparute pe peretii proaspat zugraviti, desi vopseaua s-a uscat, este posibil sa fi fost facut o greseala. Sunt foarte multe motive pentru care te poti confrunta cu aceasta problema, insa intotdeauna poti apela la ajutorul profesional al echipei noastre de zugravi din Bucuresti. Serviciile acestora te pot ajuta sa rezolvi probleme cum sunt petele inestetice de pe pereti. De asemenea, te ajutam cu servicii de zugraveala exterioara si interioara.

In continuare, afla care sunt metodele prin care se indeparteaza petele aparute dupa zugraveala si cum se poate evita aparitia lor. Sfaturile zugravilor nostri din Bucuresti te vor ajuta sa obtii o zugraveala uniforma si care rezista mult timp.

Metoda de indepartare a petelor aparute pe peretii zugraviti

Este usor de inteles ca petele care apar pe pereti pot fi din surse diferite. De aceea, si metodele de indepartare depind de originea petelor, cele mai importante fiind urmatoarele:

Pete de uleiUnele vopseluri pe baza de ulei, daca nu sunt aplicate de un profesionist, pot crea pete inestetice. Eliminarea unei astfel de pete este dificila si se recomanda ajutorul unui expert in zugraveli. In principiu, acesta va indeparta complet vechea zugraveala si va aplica o vopsea speciala pentru astfel de probleme. 
Pete de umiditatePentru aceasta problema se indeparteaza vopseaua sau varul din zona respectiva, iar apoi se realizeaza un proces de decolorare pana se indeparteaza complet pata galbena.
Pete de ruginaIn cazul ruginirii tevilor existente in structura tavanului sau a peretilor, concomitent cu o inundatie, pot aparea pete de rugina. Un zugrav poate repara aceste pete utilizand sulfat de cupru. Insa este necesar sa solutionati problema principala, si anume tevile ruginite din pereti, pentru ca petele pot reaparea.
Petele aparute imediat dupa zugraveliAcestea apar in urma executarii eronate a lucrarii de zugraveala interioara sau exterioara. Este necesara o curatare a petelor si o aplicare corecta a materialului pe perete. Este importanta si respectarea timpilor de uscare a amorsei si varului.

De ce apar pete dupa zugraveala peretilor si a tavanului?

Petele de pe peretii proaspat zugraviti pot sa apara din diferite motive. Atunci cand nu tii cont de anumiti factori, rezultatul dupa o zugraveala poate fi dezamagitor. O echipa de zugravi profesionisti din Bucuresti te pot scapa de aceasta problema si te poate ajuta cu reparatiile necesare si cu improspatarea zugravelii acolo unde este nevoie.

Principalele motive pentru care apar pete dupa zugraveala pot fi:

 • Alegerea unei vopsele lavabile de slaba calitate sau care este veche. Consulta-te cu un zugrav experimentat atunci cand alegi vopseaua pentru ca cele mai ieftine variante de vopsea din comert nu sunt si cele mai bune;
 • Procesul de amorsare a peretelui este facut incorect. Daca nu se aplica suficienta amorsa, este posibil sa apara pete pe pereti sau tavan;
 • Daca amorsei nu i s-a acordat suficient timp pentru uscare, inainte de aplicarea varului, pot aparea pete;
 • Alegerea unui pigment de vopsea incompatibil cu peretele vopsit si amorsa aplicata;
 • Vopseaua lavabila aplicata incorect poate lasa pete inestetice. Apeleaza la un serviciu profesional pentru zugraveli interioare si exterioare pentru a beneficia de o culoare uniforma a peretilor;
 • Daca zugraveala s-a realizat in lumina soarelui, acest lucru afecteaza rezultatul.

Daca v-ati decis asupra montajului de tapet, recomandarea noastra este sa luati legatura cu echipa noastra de zugravi si sa ne prezentati proiectul dumneavoastra. Fisurile si gaurile din pereti sunt mai intai rezolvate, urmand apoi sa se treaca la amorsare peretilor, pentru a face priza cu tapetul. In acest proces este nevoie de doua persoane, respectiv doi zugravi care sa se ocupe de masurarea peretilor si intinderea fasiilor de tapet. Contactati-ne astazi pentru a beneficia de o oferta personalizata.

Greseli de evitat intr-o lucrare de zugraveala

Multe erori determina rezultate neplacute dupa o lucrare de zugraveala. De multe ori, sunt doar simple etape pe care le omiti sau nu stii ca ar trebui aplicate. Iata care sunt cele mai frecvente greseli atunci cand zugravesti:

 1. Te grabesti si nu iei in considerare timpii de asteptare pentru a permite materialelor sa se usuce. Cand nu ai timp suficient si cunostinte destule despre acest proces, este recomandat sa apelezi la zugravi din Bucuresti;
 2. Aplici vopsea colorata peste alta vopsea colorata. Pot aparea pete inestetica si culoarea finala ar putea fii foarte neplacuta;
 3. Nu folosesti unelte potrivite pentru fiecare etapa a zugravelii;
 4. Ignori factorii care pot dauna rezultatului pozitiv cum sunt bacteriile, mucegaiurile si umiditatea.

Romanii investesc, in medie, intre 2.000 si 4.000 de euro in renovarea locuintelor

Un studiu realizat in anul 2015 prezenta date despre situatiile cu care se confrunta romanii si sumele pe care le aloca pentru diverse investitii in locuinte:

 • In anul 2015, romanii planuiau sa investeasca intre 2.000 si 4.000 de euro in renovarea locuintei;
 • 29% dintre persoanele care au participat la sondaj vizau renovarea locuintei, 23% aveau in vedere cumpararea unei locuinte noi, iar restul planuiau diverse reparatii si lucrari;
 • Datele mentionau faptul ca, la nivel natonal, 16% dintre romani se confrunta cu probleme cum sunt igrasia, scurgerile de la retelele de apa sau probleme la canalizare.

pata aparuta dupa zugraveala poate avea diverse cauze si este important sa apelezi mereu la ajutor avizat pentru a nu permite recidivarea problemei. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti are o experienta vasta in reparatia petelor aparute dupa zugraveala. Daca si tu ai nevoie de o mana de ajutor din partea unui profesionst, contacteaza-ne.