Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Servicii de montat faianta

Servicii de montat faianta

Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante. Pe langa faptul ca experienta conteaza in cea mai mare mare masura, responsabilitatea si atentia catre detalii sunt alte criterii de care trebuie sa tineti cont. Va invitam sa descoperiti serviciile de montat faianta in Bucuresti, apeland la mesterii nostri zugravi. Puteti discuta cu ei toate aspectele pe care le aveti in plan pentru inlocuirea faiantei vechi sau montarea celei noi.

Pe scurt  
 Cu ce te poate ajuta un faiantar in Bucuresti? 

– montajul faiantei,

– decopertarea faiantei vechi,

– montarea gresiei si a marmurei,

– placarea cu gresie de exterior, etc.

De ce sa angajezi un faiantar pentru proiectele tale?  

Este specializat in montarea de placi de gresie si faianta, cunoaste tipurile de mortar necesare in montaj, stie cum sa imbine placile tinand cont de unghiurile incaperii. 

Detaliile lucrarilor 

 Faiantarul trebuie sa stie ce incapere necesita modificari, cati metri patrati sunt, daca este o lucrare de interior sau exterior, ce tip de gresie sau faianta se doreste, daca este nevoie de decopertare.

 Timpul de executie  In functie de materiale, dimensiunea incaperii, mana de lucru, numarul de faiantari, tipul de lucrare
 Ce include oferta de pret?

 – costurile manoperei,

– a materialelor folosite,

– suprafata de lucru,

– experienta faiantarului,

– complexitatea lucrarii, etc.

 Pasii montarii gresiei si faiantei

–  decopertare (daca este cazul),

– acoperirea prizelor,

– pregatirea adezivului,

– aplicarea amorsei pe pereti,

– pregatirea placilor de faianta,

– decupaje speciale,

– placare

 Costuri suplimentare

 In cazul proiectelor si finisajelor extra

 Montarea cazii si/sau chiuvetei (DA/NU)

 DA

 Suport in intocmirea bugetului necesar si alegerea materialelor (DA/NU)

 DA

 Indreptarea peretilor  In functie de cum se prezinta camera
 Unelte necesare la montarea de gresie si faianta

 – masina de taiat placi,

– mistrie,

– sablon de lemn,

– distantiere,

– ciocan din cauciuc,

– cancioc

 Alegerea adezivului pentru gresie si faianta

 In functie de producator, specificatii tehnice, utilitate, etc.

 Timp de uscare estimativ

In jur de 24-48 de ore dupa montarea gresiei si faiantei, timp in care nu este recomandata deplasarea in incapere. 

 Calitatile unui faiantar

– experienta,

– atentie catre detalii,

– profesionalism 

De ce sa alegi serviciile noastre? 

– intocmim planuri detaliate conform cererii clientilor,

– propunem materiale de calitate,

– oferim servicii complete la preturi accesibile

Serviciile de montat faianta sunt oferite de echipa noastra de zugravi din Bucuresti care va poate ajuta si in ceea ce priveste preturile acestora. Totul incepe cu o scurta evaluare facuta de mesterii nostri, ca mai apoi sa fie stabilite detaliile legate de materialele de constructie (in acest caz, faianta), suprafata de renovat si preturile aferente. In plus, amintim ca echipa noastra va sta la dispozitie si pentru alte tipuri de renovari pentru locuinte, cum ar fi gletuirea, indreptarea sau tapetarea peretilor.

Criterii care stau la baza stabilirii pretului pentru montarea faiantei

De cele mai multe ori, persoanele care doresc sa renoveze baia si bucataria se gandesc sa schimbe atat faianta cat si gresia. Insa, daca este cazul doar de montarea sau schimbarea faiantei, atunci lucrurile se simplifica. Iata mai jos care sunt in mare criteriile pentru stabilirea unui pret corect pentru serviciile de montat faianta:

  1. In primul rand, zugravii nostri din Bucuresti vor cere informatii despre suprafata pe care trebuie montata faianta – preturile pot incepe de la 40 lei pe metru patrat.
  2. Daca este cazul pentru demontarea faiantei vechi, preturile incep de la 30-50 de lei pe metru patrat.
  3. Urmeaza alegerea noii faiante, impreuna cu echipa noastra de zugravi.
  4. Se mai adauga buget pentru alte finisaje, acolo unde este cazul.
  5. Bugetul total pentru montajul faiantei ar trebui sa se invarta in jurul sumei de 2.000 de lei.

Stabilirea bugetului pentru montarea faiantei se face de la inceput cand discutati cu echipa noastra de zugravi din Bucuresti. Nu ezitati sa ne contactati si sa aflati toate informatiile despre renovarea bucatariei si a baii. Tot noi va putem ajuta cu reparatii precum montarea izolatiei, placarea cu rigips, montare parchet si multe altele. Aici gasiti informatii despre serviciile pe care le poate oferi un faiantar in Bucuresti:

Cum se monteaza faianta?

Inainte de montarea placilor de faianta se va demonta cea existenta, daca este cazul. Altfel, zugravii vor pregati peretii si ii vor indrepta daca este cazul. Constructiile nu sunt mereu realizate in mod corespunzator, astfel ca, este posibil ca inainte de montajul faiantei sa fie nevoie de indreptarea peretilor. Fisurile sau gaurile in pereti trebuie acoperite inainte de aplicatea faiantei. Iata in cativa pasi cum se monteaza faianta:

  • Se acopera prizele cu bande si mansete de etansare.
  • Se amesteca adezivul de faianta, in functie de instructiunile oferite de furnizor, cu ajutorul unui amestecator special.
  • Se aplica amorsa pe pereti inainte de montajul faiantei.
  • Se alege suprafata de lucru peste care se aplica un strat de adeziv cu ajutorul unei gletiere. Se va aplica pe portiuni mici de perete.
  • Placarea cu faianta se va face intotdeauna de jos in sus, indiferent de formatul acesteia.
  • Decupajele din jurul toaletei se fac cu ajutorul unui polizor unghiular.
  • Masina de taiat faianta si gresie va ajuta la decuparea corecta si dreapta.
     

Acestia sunt doar cativa pasi importanti ce tin de montajul faiantei de baie si bucatarie. Mesterii nostri va pot explica in detaliu tot ceea ce presupune aplicarea faiantei pe perete. In plus, tot ei va vor spune cum se stabileste pretul pentru serviciile de montaj de gresiei si faiantei.

Iata si o prezentare video despre serviciile oferite de faiantarul nostru:

Ce costuri suplimentare puteti avea in vedere

Montarea faiantei si gresiei in baie este diferita fata de cea pentru bucatarie. Aici intervin o serie de factori ce tin de dorintele clientilor. De exemplu, sunt persoane care doresc realizarea unei cadite de dus din gresie si aici ne referim la partea de jos unde se afla si scurgerea. Daca exista deja o cada in baie, atunci este nevoie de cateva “artificii” pentru aplicarea faiantei in jurul acesteia,plus chitul special creat pentru suprafetele cu umiditate crescuta. 

Doriti sa renovati baia si bucataria si aveti nevoie de un faiantar in Bucuresti? Va sfatuim sa luati legatura cu echipa noastra de mesteri si sa descoperiti serviciile oferite. Aceste incaperi pot fi renovate in doar cateva zile, in functie de dimensiunile lor. Materialele pot fi alese de catre clienti, insa si mesterii nostri pot face recomandari, dupa o analiza a pietei si tendintelor in materie de reamenajare. Discutati, asadar, cu mesterii nostri pentru mai multe informatii.

Daca doriti montare de chiuveta si cada, odata cu aplicarea faiantei si/sau gresiei, atunci costurile se schimba. In orice caz, este bine sa discutati cu mesterii nostri faiantari, sa le aratati planul de renovare, dupa care sa intocmiti bugetul necesar. Este bine de stiut ca orice lucrare sau modificare trebuie stabilita inca de la bun inceput cu echipa noastra de zugravi. Ei vor fi in masura sa va spuna daca este cazul si de alte constructii sau renovari, in functie de evaluarea incaperilor.

Pasii montarii faiantei in baie si bucatarie

Sunt multi cei care cred ca montarea faiantei si gresiei este un lucru simplu, la prima vedere. Insa cand intampina dificultati realizeaza ca ar fi trebuit sa apeleze la un specialist in domeniu. Aplicarea corecta a faiantei se face tinand cont de cateva lucruri, printre care indreptarea peretilor acolo unde este cazul. Sa trecem in revista cativa dintre pasii esentiali pe care un zugrav faiantar in Bucuresti ii are in vedere atunci cand se apuca de treaba:

  1. Decopertarea peretilor – Se incepe cu demontarea faiantei vechi de pe pereti. Acest proces poate avea loc in cateva ore sau zile, in functie de cati oameni se ocupa.
  2. Eliminarea adezivului vechi – Se trece apoi la eliminarea adezivului anterior, folosind un spaclu lat pentru indepartare.
  3. Indreptarea peretilor – Dupa eliminarea vechiului adeziv de pe pereti se trece la indreptarea acestora. Peretii trebuie sa fie perfecti inainte de aplicarea faiantei.
  4. Amorsarea peretilor – La fel ca in cazul vopsirii, peretii se dau cu amorsa pentru o mai buna priza intre adeziv si faianta. Se lasa apoi cateva minute sau ore pentru uscare, in functie de instructiunile producatorului.
  5. Pregatirea uneltelor – Montarea faiantei necesita masina de taiat placi pentru colturile camerei, mistrie zimtata, distantiere, ciocan de cauciuc, sablon de lemn.
  6. Pregatirea adezivului – Este nevoie de o mare atentie atunci cand se alege adezivul pentru faianta. Se tine cont de tipul de placa, respectiv faianta, suprafata pe care este montata si mediu (de exemplu, gradul de umiditate din baie).

Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti, va reamintim serviciile noastre de zugravit. Suntem aici sa va ajutam cu proiectele de renovare pe care le aveti in plan, mizand pe experienta in domeniu si profesionalism.

Adaugarea adezivului pe pereti si montarea faiantei

Odata ce pasii mai sus amintiti au fost respectati, se trece la intinderea adezivului pe perete, insa pe o suprafata restransa pentru a putea preveni uscarea rapida a acestuia. Aici se foloseste mistria zimtata si se tine cont de grosimea stratului de adeziv. Sunt specialisti care recomanda adaugarea adezivului direct pe placa ceramica pentru o lipire mai buna, insa nu este neaparat o regula.

Aplicarea placilor de faianta se incepe de jos in sus si de la stanga la dreapta, folosing ca ghidaj sablonul de lemn, unde se lasa o portiune numita brau.  Se preseaza apoi placa pe perete, cu ajutorul mainilor si/sau a ciocanului de cauciuc. Un faiantar in Bucuresti foloseste distantierele pentru a putea fi sigur ca placile  sunt aplicate uniform.

In mod normal, timpul de uscare dupa montarea faiantei este de aproximativ 24 de ore, daca placile sunt aplicate pe timp de vara, si 48 de ore daca renovarea are loc iarna. In acest timp se verifica daca montarea placilor din ceramica este facuta corect si daca au suficient adeziv. Acest lucru se face cu ajutorul ciocanului din cauciuc, iar daca se aude un zgomot infundat, atunci puteti fi sigur ca faianta a fost montata corect.

Baia si bucataria sunt doua incaperi care pot fi renovate cu ajutorul faiantarului nostru din Bucuresti. Acesta are expeerienta necesara pentru a va duce la bun sfarsit proiectele pe care le aveti. In plus, mesterul nostru va poate face o serie de recomandari cu privire la modelele de faianta potrivite, tinand cont de dimensiuni, culori, contrast si tendinte. Asadar, pentru mai multe informatii in acest sens, nu ezitati sa ne contactati si sa descoperiti care sunt serviciile pe care vi le putem oferi.

Faianta se monteaza la fel in baie si bucatarie?

Da, exista acelasi principii de montare a faiantei si gresiei in baie si bucatarie, tinand cont de tipul de adeziv si calitatea acestuia. Distantierele sub forma de cruce sunt esentiale in montaj pentru ca ajuta un zugrav faiantar in Bucuresti sa calculeze corespunzator distantele intre placi pentru un aspect vizual placut. Daca sunteti in cautare de faiantar in Bucuresti, nu ezitati sa discutati cu mesterii nostri. Un zugrav faiantar in Bucuresti are experienta in domeniu si poate lucra conform instructiunilor dumneavoastra.

Un montaj de tapet se poate face cu ajutorul mesterilor nostri. Indiferent de camera pentru care este nevoie de o schimbare de decor, tapetul va oferi un vizual deosebit, mai ales daca este ales in functie de elementele din incaperea respectiva. Va recomandam, asadar, sa discutati cu zugravii nostri si sa aflati cat mai multe despre manopera si preturi. Contatctai-ne online sau telefonic oricand doriti.

Cat de des isi renoveaza romanii apartamentele?

Potrivit Busienssmagazin.ro si datele statistice oferite, in jur de 40% dintre romani isi renoveaza singuri casele. Iata si alte informatii interesante:

  • Renovarea locuintelor la romani are loc, in medie, o data la 10 ani.
  • In jur de 23% dintre romani declara ca isi renoveaza casa o data la 3 ani.
  • Tot aproximativ 23% dintre romani spun ca in primul rand vor sa schimbe gresia si faianta.
  • Proiectele de renovare incep pe internet, in proportie de 69%, locul unde se gasesc diferite surse de inspiratie.

Daca doriti servicii de montat faianta si sunteti in cautarea unui zugrav faiantar in Bucuresti, va invitam sa contactati echipa noastra de mesteri. Suntem alaturi de dumneavoastra, indiferent de demersurile pe care le aveti in renovarea locuintei.