Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Cum se instaleaza glafurile

Cum se instaleaza glafurile

Glaful este elementul de constructie ce are rolul de a captusi partea inferioara a ferestrei, atat la interior cat si la exterior. El are un rol dublu, atat functional cat si estetic, si este un element important la care este bine sa ne gandim atunci cand planificam tamplaria termoizolanta. In acest articol, specialistii nostri va descriu cele doua tipuri de glafuri si procedura de instalare aferenta.

Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va sta la dispozitie pentru mai multe detalii despre instalarea glafurilor dar si alte subiecte de interes ce tin de termoizolatia locuintei.

Tipuri de glafuri

Cele doua tipuri de glafuri, de exterior si de interior, au roluri diferite iar alegerea lor ia in calcul aceste functii specifice. Glaful pentru exterior este cel mai important, aducand o contributie semnificativa la eficienta ferestrei termoizolante. Lipsa acestuia poate contribui la cresterea umiditatii in jurul ferestrei si pe peretele de sub aceasta iar in timp (si in functie de pozitionarea ferestrei), poate avea un efect negativ asupra constructiei. Mai mult decat atat, glaful de exterior poate ajuta si la impiedicarea murdaririi zidului, tot din cauza precipitatiilor.

Glaful de interior are atat un rol estetic, prin completarea aspectului ferestrei, cat si un rol functional prin spatiul de depozitare pe care il creeaza in dreptul geamului. Multe persoane vor folosi acest spatiu pentru a depozita flori sau alte obiecte decorative. Si in acest caz, glaful indeplineste rolul de a proteja peretele interior de sub fereastra.

O reamenajare in casa poate insemna si montarea unui tapet. Camerele se vor schimba in totalitate din punct de vedere vizual, iar cei interesati pot lua legatura cu unul din mesterii nostri. Acestia vor incepe cu masurarea camerei, umand apoi pregatirea materialelor necesare. Mentionam ca inainte de executia lucrarii se vor pune la punct detaliile legate de preturile lucrarii. Asadar, daca aveti nevoie de o echipa de profesionisti, nu ezitati sa ne contactati.

Instalarea glafului exterior

Pasii pentru instalarea glafului exterior sunt urmatorii:

  1. Taiere: taiati glaful la dimensiunea necesara, tinand cont ca lungimea maxima este de 2,5 m;
  2. Lipire: fixati capacele de placa de glaf cu ajutorul unui silicon universal;
  3. Curatati suprafata: inainte de a monta glafurile, curatati suprafata de orice reziduuri; acest pas este necesar pentru a va asigura ca montajul este reusit;
  4. Fixare: glaful se monteaza la un unghi de 95 de grade si se lasa un rost de aproximativ un 1 cm fata de tamplarie; placa va avea o latime de 2.5 – 4 cm in exteriorul peretelui. 

Atunci cand alegeti glafuri pentru exterior, veti avea urmatoarele optiuni in ceea ce priveste materialul din care sunt alcatuite:

– PVC;

– Lemn;

– Marmura;

– Aluminiu;

– Granit.

Optiunile de culoare sunt dintre cele mai diverse iar glafurile sunt dotate cu elemente de imbinare, capace de inchidere, garnituri din cauciuc si benzi anti-zgomot (in unele cazuri). Este important sa alegeti glafurile potrivite in functie de temperaturile minime si maxime din zona in care este amplasata locuinta. Deoarece se afla in contact direct cu mediul exterior, este important ca aceste glafuri sa fie unele rezistente.

Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va poate oferi mai multe informatii cu privire la tipurile de glafuri exterioare existente, in functie de nevoile proiectului dvs. de constructii.

Instalarea glafului interior

Glafurile de interior se pot instala urmand aceeasi pasi ca pentru glafuri exterioare, o diferenta importanta fiind unghiul de fixare:

  1. Taiere: glaful se taie la dimensiunea potrivita cu ajutorul unui fierastrau cu zimti;
  2. Lipire: urmatorul pas este fixarea capacelor de placa de glaf folosind silicon universal;
  3. Pregatirea suprafetei: este important sa pregatiti suprafata pe care va fi lipit glaful; aceasta se curata inainte de montaj;
  4. Fixare: glaful se monteaza la un unghi de 90 de grade si se lasa un rost de aproximativ un 1 cm fata de tamplarie.

Este important sa mentineti o distanta de cel putin 30 cm intre glaf si sursa de caldura (calorifer). Glafurile de interior pot fi alese in functie de culoarea geamului sau a mobilei din camera. Nuantele disponibile sunt diverse, de la alb simplu la diferite culori de lemn precum nuc, stejar sau mahon. Puteti opta si pentru glafuri de interior ce imita marmura, insa in acest caz este bine sa tineti cont de faptul ca acest material nu este indicat pentru interior. 

Proiecte de constructii in Bucuresti

Va prezentam urmatoarele statistici cu privire la constructia de locuinte in Bucuresti si Judetul Ilfov, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica:

  • 11.272: locuinte finalizate in Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov in anul 2018.
  • 9.533: totalul locuintelor finalizate in aceeasi zona, in anul 2017.
  • 5.689: numarul de locuinte noi in Bucuresti, fata de Ilfov care a inregistrat un numar de 5,583 de unitati in anul 2018.

Va invitam sa ne contactati pentru mai multe detalii despre instalarea glafurilor si montajul ferestrelor dar si alte proiecte de constructii. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va poate oferi mai multe informatii despre serviciile pe care le punem la dispozitie.