Zugravi

Cum se calculeaza pretul pentru zugravirea apartamentului

Zugravirea unui apartament presupune o serie de verificari inainte de orice modificare, iar majoritatea celor cu buget fix trebuie sa verifice preturile materialelor dar si a manoperei. Practic, ar trebui sa stiti costurile renovarii, de la bun inceput. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va sta la dispozitie cu informatii complete despre serviciile oferite, plus costurile aferente.

Pe scurt
Tipuri de renovari in apartament

– montare de gresie si faianta,

– reparare si indreptare a peretilor,

– chituire si vopsire pereti,

– montare de parchet si tapet

In functie de ce se calculeaza costurile pentru zugravirea locuintei

– numarul de camere,

– materiale folosite,

– manopera,

– suprafata locuintei

Etape pentru renovarea locuintei

– calcularea dimensiunilor pentru achizitia de materiale,

– repararea si astuparea gaurilor din pereti,

– tencuirea,

– finisarea peretilor,

– vopsirea suprafetelor

Reparatii la pereti (DA/NU) Da
Servicii de vopsire/tapetare a peretilor (DA/NU)

Da

Servicii de decopertare a faiantei/tencuielii  – pret estimativ Incepand cu 30 lei/mp
Servicii de montare a faiantei si gresiei  – pret estimativ

Incepand cu 50 lei/mp

Servicii de tencuiala decorativa – pret estimativ

Incepand cu 35 lei/mp

Servicii de montaj al izolatiei – pret estimativ

Incepand cu 14 lei/mp

Servicii de montaj al parchetului – pret estimativ

Incepand cu 45 lei/mp

Servicii de montare a instalatiei electrice – pret estimativ

Incepand cu 120 lei/ circuit

Oferim servicii de finisare a peretilor (DA/NU)

Da

Oferim servicii de transport pentru moloz (DA/NU) Da
Evaluare initiala de specialitate (DA/NU)

Da

Oferte personalizate (DA/NU) Da

Ce trebuie sa stiti cand planificati bugetul de zugravire?

Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in minte atunci cand planificati zugravirea apartamentului este lista de prioritati si materiale. Poate unele persoane sunt interesate de vopsirea unei sigure camere, in timp ce altii vor sa se ocupe de intregul apartament. In orice caz, toate detaliile trebuie puse pe lista inainte de orice decizie. Iata de ce trebuie sa tineti cont in acest demers si la ce intrebari ar trebui sa raspundeti:

  1. Cate camera doriti sa zugaviti? Doriti refacerea intregului apartament?
  2. De ce materiale este nevoie (chit, amorsa, vopsea, etc.)?
  3. Cat de mare este apartamentul si cati muncitori sunt necesari?
  4. Cat costa manopera, pe langa materialele necesare?

Iata doar cateva aspecte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand va apucati de zugravirea apartamentului. Cei care apeleaza la echipa noastra de zugravi din Bucuresti vor afla informatii complete despre preturile materialelor dar si a manoperei. Mai jos gasiti si o prezentare video cu serviciile noastre: 

Calcularea pretului in functie de dimensiunea camerei

Preturile pentru zugravirea unui apartament, garsoniera sau spatiu de birouri se stabilesc in functie de dimensiune, grad de dificultate, materiale, si executie. Sunt apartamente pentru care este nevoie de repararea si finisarea peretilor inainte de vopsirea lor. Acest lucru presupune o munca in plus, alte materiale si altfel de manopera. Aici, specialistii nostri in zugraveli va pot explica in detaliu despre fiecare cost in parte si ce presupune.

Daca aveti nevoie de un mester pentru montarea tapetului sau a faiantei, va putem ajuta in cel mai scurt timp.

Ce presupune zugravirea unei camere?

In primul rand, zugravul care se va ocupa de renovarea apartamentului sau camerei va face o mica analiza la fata locului, sa poata stabili exact care sunt pasii necesari. Sunt cazuri in care zugravirea unei camere nu se rezuma doar la aplicarea vopselei sau a tapetului, mentionand ca este posibil sa fie nevoie de:

Si aici pretul se va calcula in functie de executie, daca sunt mai multe operatiuni implicate, nu doar o simpla vopsire a peretilor. Iata mai jos un infografic cu detalii in acets sens:

Este tapetarea parte din procesul de zugravire a unui apartament?

Este o intrebare pe care multi clienti o pun atunci cand se intereseaza de revonarea unui apartament. In loc de vopsirea peretilor, clientii pot opta pentru aplicarea tapetului, insa, trebuie retinut faptul ca aceasta executie nu poate avea loc fara indreptarea, chituirea si finisarea peretilor, ceea ce presupune un alt cost. Va fel ca si in cazul vopsirii peretilor, pretul pentru tapetarea unei camere variaza, in functie de spatiu si de executie. Toate aceste detalii va pot fi oferite de echipa noastra de zugravi din Bucuresti.

Daca aveti nevoie de un faiantar in Bucuresti, puteti apela la zugravii nostri. Va putem ajuta cu montarea gresiei si faiantei in baie si bucatarie, in functie de planurile pe care le aveti. Acolo unde este cazul, se va incepe cu decopertarea celei vechi, urmand apoi ca peretii sa fie indreptati si sa se treaca la montarea materialelor noi. Suntem aici sa va indrumam cu privire la proiectele de renovare pe care le aveti, asa ca, intrati in legatura cu noi pentru a afla cat mai multe detalii.

Camera de dormit vs. camera de zi – cum se calculeaza pretul

Renovarea unui apartament necesita timp si bani, dar si o mana de lucru cu experienta. In acelasi timp, este recomandat sa va faceti o idee si despre costurile materialelor necesare. In primul rand, preturile se stabilesc in functie de suprafata camerei, fie a celei de dormit, fie a livingului. Desi prima camera este in mod normal mai mica fata de camera de zi, acest lucru nu este neaparat o regula. Insa daca exista diferente de suprafata, este clar ca vor intra mai multe materiale de constructie si renovare in cea care este mai mare. 

Ar trebui sa luati in calcul manopera pentru decopertarea peretilor, astuparea gaurilor, chituire, slefuire, acoperirea cu amorsa si vopsirea acestora. Pe langa aceste lucruri, evident, trebuie sa puneti pe lista si materialele folosite.

Asadar, suprafata unei camere dicteaza pretul unui zugrav in Bucuresti, iar mesterul va poate spune din start care sunt costurile, ca mai apoi sa stiti ce buget sa pregatiti.

Va intereseaza montajul de tapet pentru camera de zi? Mesterii nostri va stau la dispozitie cu astfel de servicii si va pot explica in ce consta intregul proces. In cazul tapetului cu modele, este importanta continuitatea acestuia pe perete, iar un zugrav cu experienta va sti cum se aplica. Va invitam, asadar, sa descoperiti serviciile noastre si sa alegeti ceea ce vi se potriveste mai bine, in functie de bugetul stabilit.

Preturi pentru renovarea baii si bucatariei

Baia si bucataria sunt doua incaperi care in mod obisnuit se renoveaza odata cu intreaga locuinta. Daca aveti nevoie de o schimbare de peisaj doar pentru baie si bucatarie, atunci pregatiti-va bugetul pentru acestea.

In mod sigur, materialele vor dicta pretul unui zugrav in Bucuresti. Materialele de calitate au costuri pe masura si trebuie alese in detrimentul celor ieftine pentru a putea garanta o lucrare de calitate si un aspect pe masura. Faianta si gresia fabricate in Italia sunt cele mai apreciate, datorita materialelor de inainta calitate si a designului aparte, iesit din sfera celor comune. Iata care sunt pasii pentru renovarea baii si bucatariei, sa puteti calcula pretul unui zugrav in Bucuresti:

  • Se decoperteaza peretii si se indeparteaza gresia veche.
  • Se elimina adezivul vechi ramas pe pereti.
  • Se niveleaza peretii cu chit de acoperire, in functie de materialul din care sunt facuti (rigips, caramida, BCA, beton).
  • Se slefuiesc peretii dupa uscarea acestora.
  • Urmeaza montarea faiantei, incepand de jos in sus.
  • Gresia se monteaza incepand de la colturile camerei catre usa. Se vor folosi ghidajele de rosturi confectionate din plastic.
  • Dupa uscarea adezivului care a fost folosit la faianta si gresie se foloseste chitul de rosturi pentru un aspect simetric.
  • Se indeparteaza surplusul de chit cu ajutorul unui burete cu apa, dupa ce acesta s-a uscat.

Asadar, montarea gresiei si faiantei in baie si bucatarie presupune o serie de pasi fara de care lucrarea nu ar putea avea loc. Desi poate parea usor la prima vedere, acest tip de renovare necesita timp, pricepere si multa atentie la detalii. De aceea, pretul unui zugrav in Bucuresti pentru acest tip de lucrare variaza si tine in mare masura de manopera.

Alte tipuri de lucrari care dicteaza pretul unui zugrav in Bucuresti

Pe langa lucrarile clasice de renovare ale unui apartament, ar mai putea sa va intereseze si alte tipuri de amenajari. De exemplu, in camera de zi va puteti gandi la montarea pietrei naturale pe perete pentru un aspect si design deosebite. Pretul unui zugrav in Bucuresti, care se ocupa de montarea pietrei naturale fasonate difera fata de renovarile clasice pentru ca este un alt tip de lucrare ce implica mai multi pasi:

  • Se degreseaza suprafata peretului si piatra naturala. Daca este cazul, se va trece dupa aceea la nivelarea peretilor.
  • Urmeaza montarea pietrei naturale, bucata cu bucata, folosind adeziv special care se gaseste in magazinele de materiale de constructii.
  • Se va aplica pe fiecare bucata de piatra un strat uniform de adeziv, ca dupa montare sa existe simetrie si un aspect vizual frumos.
  • Se trece la curatarea pietrei de impuritati si praf, iar dupa preferinte, se va aplica un strat de lac pentru piatra naturala.

Asadar, montarea pietrei naturale dureaza mai mult, in comparatie cu gresia si faianta de baie si bucatarie sau cu amenajarea oricarei alte camere. De aceea, pretul unui zugrav in Bucuresti, evident va varia, tinand cont pe pasii mai sus mentionati, manopera si grad de dificultate.

De ce sa alegeti zugravii nostri in Bucuresti

Uneori poate fi dificila alegerea unui zugrav in Bucuresti, mai ales daca faceti acest lucru pentru prima data si nu stiti dupa ce sa va ghidati. Experienta si lucrarile executate de mesterii nostri va stau la dispozitie daca doriti sa aflati cum lucram si care sunt rezultatele finale. Pretul unui zugrav in Bucuresti variaza in functie de tipul de renovare, amenajari, manopera, mana de lucru si materiale folosite, insa toate aceste detalii va pot fi explicate pe indelete de mesterii nostri.

Feriti-va de materialele ieftine

Costurile pentru zugravirea unui apartament implica si materialele de renovare, fie ca vorbim de vopsea sau de tapet. Pentru a va bucura mai mult timp de un apartament frumos amenajat este recomandat sa alegeti doar materiale de calitate, in locul celor ieftine. Astfe, aveti garantia ca nu va treziti cu peretii scorojiti, sau tapetul dezlipit, la doar cateva zile dupa renovare. Chiar daca bugetul este deja stabilit, este recomandat sa va indreptati catre materiale de constructii de calitate pentru a avea garantia ca renovarea casei va fi un succes. In plus, puteti discuta cu mesterii nostri despre materialele necesare, despre preturi si achizitii, inainte de cumparare. Va prezentam mai jos si cateva cifre si date interesante despre renovarea caselor si spatiilor de locuit in Romania:

  1. Conform studiilor citate de observatornews.ro, vara se fac cele mai multe renovari de casa (varful de sezon in constructii);
  2. Aproximativ 24% dintre romani aleg serviciile unor firme specializate in renovari de case si apartamente;
  3. In jur de 10.000 de euro este costul estimativ pentru renovarea unui apartament cu doua camere, unde este inclusa si mobila;
  4. Mesterii recomanda folosirea vopselei superlavabile pentru baie si bucatarie.

Cei care doresc sa afle mai multe despre preturile zugravirii unui apartament sunt rugate sa contacteze echipa noastra de mesteri zugravi din Bucuresti.