Zugravi

Modele de zugraveli pentru spatii de locuit

Potrivit specialistilor in domeniu, amenajarile interioare pot interveni o data la 3-4 ani sau chiar mai tarziu, daca spatiul de locuit a fost intretinut corespunzator. Cand vine vorba de modele de zugraveli pentru apartamente si garsoniere, imaginatia si gusturile personale joaca un rol destul de important,  in acelasi timp cu sfaturile practice si tehnice oferite de o echipa profesionista de zugravi. Va invitam sa descoperiti cateva idei de amenajari interioare, pe care le puteti avea in vedere pentru viitoarele schimbari de peisaj in spatiul de locuit.

Cum se amenajeaza corect un spatiu mic de locuit?

In principiu, cand ne gandim la spatii mici de locuit, ne referim la garsoniere sau studiouri care nu depasesc mai mult de 50 sau 60 de metri patrati, intr-un caz fericit, si care pot fi transformate in incaperi extrem de atragatoare, cu putina imaginatie. Astfel de spatii trebuie “gandite” cu creionul pe hartie, de catre un specialist care sa poata vizualiza in acelasi timp si modelele de zugraveli potrivite. Iata si cateva exemple de amenajari interioare care ar putea fi surse de inspiratie pentru proiectele voastre:

  1. Bucatarie open space – chiar daca majoritatea garsonierelor sau studiourilor au bucataria separata de restul camerei, exista si posibilitatea de a o deschide pentru a crea un spatiu mai mare.
  2. Zugravirea peretilor – culorile deschise sunt esentiale pentru peretii unei garsoniere. Senzatia de spatiu mai larg este oferita si de folosirea culorilor complementare.
  3. Mobilierul multifunctional si spatiile de depozitare sunt recomandate pentru incaperile mici asa cum sunt garsonierele.
  4. Realizarea unei debarale dintr-un perete existent pe hol poate fi o solutie de depozitare, cu resurse cat mai putine – din punct de vedere vizual poate fi o alegere reusita.

Modelele de zugraveli pentru spatiile mici de locuit sunt nenumarate, insa doar cateva idei pot cu adevarat sa se potriveasca. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti va poate ajuta cu modele de zugraveli potrivite apartamentului sau garsonierei in care locuiti.

Ce trebuie sa faceti inainte de amenajarea unui spatiu de locuit?

Zugravirea camerelor este primordiala si recomandata inainte de orice fel de amenajare interioara. Astfel, totul incepe cu indreptarea si gletuirea peretilor, astuparea gaurilor si turnarea sapei (autonivelanta, de preferinta) in camera. Zugravii recomanda ca incaperea sa fie lasata libera si fara alte interventii pentru aproximativ 24 de ore, pentru a da timp peretilor si podelei sa se usuce. Mai departe, peretii sunt vopsiti in culorile alese, nu inainte de a intinde o mana de amorsa. La fel se procedeaza si cu aplicarea tapetului pe pereti, desigur, dupa ce acestia au fost reparati si nivelati. Astfel, odata ce spatiul de locuit este reparat sau resuscitat, nu ramane altceva de facut decat sa se treaca la implementarea altor modele de zugraveli sau amenajare, cum ar fi casetarea tavatului, aplicarea unor rafturi din rigips, crearea spatiilor de depozitare, etc. Cei interesati de diferite modele de zugraveli pentru spatiile de locuit pot apela la unul dintre zugravii nostri din Bucuresti. Va putem da sfaturi despre cum sa va amenajati apartamentul si putem garanta servicii de zugravire de calitate.

Un faiantar in Bucuresti poate fi greu de gasit, daca nu ati mai avut de a face cu acest lucru pana acum. Tocmai din acest motiv si pentru a merge la sigur, va recomandam echipa noastra de zugravi, cu ajutorul careia sa va ducetu planurile la bun sfarsit. Puteti astfel a descoperiti care sunt tendintele pentru montarea gresiei si faiantei, ce materiale se pot folosi si care sunt pasii in acest sens. De asemenea, puteti afla din start costurile lucrarii, sa puteti stabili un buget.

Modele de zugraveli pentru bai

Majoritatea apartamentelor din Romania au, din pacate, baile destul de mici, ceea reprezinta un disconfort destul de mare pentru multi dintre noi. Insa, exista posibilitatea transformarii acestora, din spatii mici si inghesuite, in incaperi ceva mai aerisite. De exemplu, in loc de cada se poate instala o cabina de dus, de preferat pe colt. Dulapurile pot fi instalate deasupra vasului de toaleta, iar amplasarea unor rafturi de culoare alba, pe colt ar putea fi o buna varianta de depozitare. Un plus de luminozitate poate fi adus de o oglinda de dimensiuni mari. Recomandarea meseriasilor este aceea de a alege culori deschise pentru baile mici, cu obiecte sanitare de culoare alba, cu pereti albi sau crem, care sa creeze senzatia de spatiu mai mare.

Iata si cateva informatii si cifre despre amenajarile interioare la romani, oferite de un studiu realizat in 2019 de GFK Romania si citat de e-femeia.ro:

  • vopseaua de culoare alba este preferata de romani pentru amenajarile interioare, aceasta fiind cea mai vanduta de pe piata, in proportie de 80%;
  • aproximativ 46% dintre romani prefera zugravelile cu vopsea alba pentru apartamente si case;
  • 28% dintre romani prefera atat vopseaua alba cat si cea colorata.
  • 10% dintre romanii intervievati apeleaza la ajutorul unui zugrav pentru alegerea potrivita a vopselei.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii despre modelele de zugraveli pentru spatii de locuit pot contacta echipa noastra de zugravi din Bucuresti.