Zugravi

Cum se poate realiza un tavan casetat

Renovarea unei locuinte presupune multa creativitate, materiale de calitate si, desigur, timp. In ceea ce priveste birourile si spatiile de lucru, multi opteaza pentru aplicarea unui tavan fals ca parte din procesul de amenajare. Tavanul casetat poate fi o solutie optima pentru astfel de cladiri si spatii, iar mai jos gasiti cateva sfaturi despre aplicarea acestuia, amintind ca echipa noastra de zugravi din Bucuresti va sta la dispozitie cu o serie de servicii de amenajare pentru locuinte si spatii de birouri.

Ce este tavanul casetat si cum se aplica?

Tavanul casetat este un tavan fals sau tavan secundar care se poate aplica sau suspenda de cel principal, cu ajutorul profilelor din metal si a rigipsului. In unele cazuri, polistirenul poate fi o solutie  optima pentru realizarea unui tavan casetat, insa, de cele mai multe ori, gips-cartonul este recomandat pentru astfel de lucrari. Iata mai jos cativa pasi importanti pentru montarea tavanului casetat:

  • Elementele de suspendare sunt tijele de metal care ajuta la sustinerea profilelor principale.
  • Profilele principale de metal sunt asezate pe intreaga lungime a tavanului pentru a sustine tijele si placile de rigips.
  • Profilele secundare se monteaza perpendicular cu profilele principale.
  • Profilele secundare scurte sunt folosite pentru compartimentarea tavanului, cu imbinare ortogonala.

Asa arata profilul metalic ce trebuie instalat inainte de montarea unui tavan casetat. Cat despre restul pasilor pentru realizarea tavanului casetat, iata mai jos cateva detalii:

  1. Se masoara si se stabileste impartirea tavanului, inainte de aplicarea placilor de rigips.
  2. Se marcheaza cu un marker sau cu laser nivelul de inaltime la care se doreste instalarea tavanului fals.
  3. Se instaleaza profilele de jur imprejurul camerei, dupa care se asaza elementele de suspendare in pozitie verticala.
  4. Apoi, profilele principale sunt taiate la dimensiunea necesara si aplicate in elementele de suspendare deja montate pe plafon.
  5. Profilele secundare sunt si ele montate intre cele principale.
  6. Se realizeaza structura metalica a tavalului cu restul profilelor metalice.
  7. Urmeaza asezarea placilor pe structura metalica, cu inclinatii deasupra cadrului pentru introducerea acestora.
  8. Se taie excesul de material acolo unde structura metalica nu permite mai mult.
  9. Se pot apoi monta corpuri de iluminat, grile de aerisire sau spoturi, ascunzand cablurile si firele sub plafonul fals.

Acestia sunt cativa pasi importanti in realizarea unui tavan casetat metalic, insa, intregul procedeu poate fi explicat de catre unul din zugravii nostri din Bucuresti. Cei care doresc sa isi amenajeze locuinta sau spatiul de lucru si au nevoie de o mana priceputa sunt invitati sa stea de vorba cu echipa noastra de mesteri.

Cladirile moderne cer realizarea unui tavan casetat metalic

In ultimii ani, industria de materiale de constructii a oferit numeroase optiuni pentru cei in cautare de linii moderne pentru cladiri si locuinte personale. Realizarea unui tavan casetat metalic este una dintre acestea, iar materialele folosite se regasesc la preturi accesibile. Un asemenea tavan poate oferi o imagine deosebita de ansamblu si un stil minimalist in tendinte. Montarea unui tavan casetat metalic nu este deloc dificila, insa cu un mester priceput puteti duce planurile la bun sfarsit. Iata cateva detalii despre montajul unui tavan fals, in special cel metalic:

  • Montajul unui tavan casetat metalic este avantajos pentru ca se intretine cu un minim efort.
  • Cu ajutorul unui tavan casetat metalic se pot ascunde instalatiile electrice, precum si cele de ventilatie.
  • Atat forma cat si stralucirea trec testul timpului, iar mentenanta este minima.
  • Realizarea unui tavan casetat metalic este simpla. Totul incepe cu montarea profilelor din table de otel zincat.
  • Montajul unui tavan casetat metalic se preteaza halelor industriale, aeroporturilor, fabricilor, salilor de conferinta si chiar hotelurilor.

Daca doriti informatii cuprinzatoare despre realizarea unui tavan casetat metalic nu ezitati sa ne contactati. Zugravii nostri din Bucuresti va pot raspunde intrebarilor si pot intocmi in plan de bataie pentru ca proiectul dumneavoastra sa capete sens.

Tavan casetat pentru camerele de hotel

Imaginile cu hotelurile de lux din lume au in spate doua secrete: tavanele casetate si mesterii priceputi. Daca aveti de gand sa deschideti o asemenea afacere, ar trebui sa aveti in vedere echipa noastra de mesteri zugravi in Bucuresti, care va pot incropi un proiect ce implica realizarea unui tavan casetat simplu sau metalic.

Fiecare incapere trebuie sa aiba personalitate, insa trebuie sa se alinieze si cu cerintele din domeniu, mai ales in ceea ce priveste materialele folosite si designul. Casetele decorative pot fi utilizate in realizarea unui design frumos pentru tavanul camerelor de hotel. Se pot insera sculpturi deosebite, insa nu inainte de montarea tuturor cablurilor electrice, a tuburilor si ventilatiilor.

Asadar, daca aveti planuri clare in aceasta privinta si va doriti ca hotelul sa arate deosebit, nu ezitati sa luati legatura cu mesterii nostri. Va putem ajuta oricand in proiectele dumneavoastra ce implica reamenajari de interior si chiar montajul unui tavan casetat.

Cabinetele medicale pot avea tavane casetate

Montajul unui tavan fals este rapid si se preteaza si cabinetelor medicale. Din punct de vedere estetic, incaperile de acest gen vor arata impecabil, cu bun gust si extrem de profesionale. In plus, o astfel de lucrare nu implica foarte mult timp de executie, ci o atentie deosebita catre detalii, pentru un rezultat peste asteptari.

Care sunt beneficiile tavanului casetat?

In principiul, plafoanele casetate sunt recomandate pentru sediile de birouri, spitale, sedii cu activitati comerciale sau alte cladiri cu scop industrial. Montarea unui tavan casetat ajuta la mascarea cu succes a sistemelor de ventilatie si iluminat, cele de incalzire sau detectoarele de fum. Cu siguranta ca nu va doriti cabluri si alte astfel de componente sa atarne neglijent pe pereti sau tavan. Un bun ajutor in acest sens poate fi plafonul casetat care sa ascunda cablurile, tevile sau tubulatura ventilatiei, asa cum placile de rigips aplicate pe perete au acest rol. Pe langa acest aspect, tavanul casetat are si rol decorativ, iar producatorii de materiale de constructie ofera o gama variata de astfel de produse, pentru toate gusturile. Un alt avantaj al realizarii unui tavan casetat tine de acustica incaperii pentru ca astfel de materiale atenueaza sunetul si ecoul unui spatiu inchis. Plafoanele casetate sunt realizate din materiale rezistente la umiditate, reflecta lumina si sunt ignifuge. 

Este dificila montarea unui tavan casetat?

Montajul unui tavan fals se poate face doar de catre specialisti in domeniu, care doar cu acest lucru se ocupa. Profesionistii care stiu ce au de facut, vor realiza o asemenea lucrare intr-un timp relativ scurt datorita faptului ca montajul unui tavan fals este extrem de simplu. Sistemul de climatizare, de exemplu, poate fi instalat odata cu montarea unui tavan casetat, nu doar pentru un vizual deosebit, ci si pentru un confort maxim. In mod normal, o asemenea lucrare poate fi executata in maximum 8-10 ore sau chiar mai putin, daca nu intervin alte probleme pe parcurs.

Pe de alta parte, daca renovarea baii si bucatariei este pe lista dumneavoastra, va recomandam serviciile faiantarului nostru in Bucuresti. Acesta are experienta necesara pentru a va putea propune un proiect modern pentru aceste incaperi, tinand cont de tipul de materiale ce poate fi folosit, dar si de timpul de executie. Astfel, va veti asigura ca proiectul poate fi dus la bun sfarsit, la preturi avantajoase si cu o echipa profesionista de zugravi alaturi.

Echipa noastra de zugravi va ajuta cu montarea un tavan casetat

Chiar daca la prima vedere, un plafon casetat poate fi usor de montat, in realitate, este vorba de multa munca si precizie. Aici poate interveni echipa noastra de zugravi din Bucuresti care are experienta in amenajarea locuintelor de orice tip si spatiilor de birouri, indiferent de cerintele pe care le aveti. Iata mai jos cateva cifre si date statistice despre constructiile din Romania pentru 2022, potrivit INSSE:

  • In anul 2022, volumul lucrarilor de constructii in Romania, pe elemente de structura si pe tipuri de constructii, a crescut cu aproximativ 12,9%, comparativ cu anul 2021.
  • Si numarul de lucrari de constructii noi a crescut in Romania, in 2022, cu aproximativ 8,9%.
  • Cea mai mare crestere a fost inregistrata in constructiile noi de cladiri nerezidentiale, cu peste 21% in 2022 fata de 2021.

Cei interesati de amenajari interioare, inclusiv montarea unui tavan casetat, pot contacta echipa noastra de zugravi din Bucuresti.