Cum se realizeaza montajul de rigips

Rigipsul, sau gips-cartonul, este o placa ridiga obtinuta prin turnarea de gips intre doua straturi de carton special. Este un element folosit pentru constructia de tavane si pereti despartitori, dar si pentru placari. Montajul de rigips se poate realiza in doua moduri distincte, contribuind la izolarea fonica, rezistenta la foc (in conformitate cu normele in vigoare), eficienta termica si absorbtia acustica. Va prezentam pasii-cheie ai montajului de rigips in acest articol. Mai mult, zugravii nostri din Bucuresti va pot oferi servicii complete care includ si placarea cu gips-carton.

Tipuri de placi de rigips si utilitatea lor

Piata de produse din gips carton este destul de ofertanta. Insa este important sa faceti diferenta intre tipurile de rigips din magazinele de specialitate. Asadar, exista mai multe tipuri de gips-carton, iar urmatoarele sunt cele mai des folosite:

  • Placi de rigips de culoare verde – Sunt rezistente la umiditate si se pot folosi pentru proiectele ce implica baia sau bucataria.
  • Placi de rigips de culoare albastra – Sunt folosite pentru izolarea fonica a unei incaperi. Hartia speciala din care sunt confectionate au calitati remarcabile, reusind sa retina o buna parte din vibratiile sonore din jur.
  • Placi de rigips de culoare roz – Sunt ignifuge datorita fibrei de sticla din interior. Acestea sunt utile in proiectele generale din casa, cum ar fi montarea tavanelor si peretilor.
  • Placi de rigips de culoare gri – Acestea pot fi folosite pentru compartimentarea spatiilor deschise de birouri, insa doar daca umiditatea este scazuta.

Placarea cu rigips poate implica si izolarea termica pentru o incapere. Acest lucru presupune ca, inainte de montarea gips-cartonului, se va folosi intai vata minerala sau din sticla, fibra de lemn sau panouri de compozit. Echipa noastra de rigipsari din Bucuresti cunoaste intregul procedeu de montare a rigipsului si va poate ajuta cu proiectele de casa.

Placarea peretilor cu rigips

Constructorii au la dispozitie doua modalitati de a placa peretii cu gips-carton. Acesta poate fi lipit direct pe perete, folosind un adeziv special, sau poate fi placat pe profile din lemn sau metalice speciale. Echipa noastra de rigipsari din Bucuresti va prezinta in cativa pasi esentiali metoda pentru montaj rigips prin lipire:

  1. Pregatirea zonei: se incepe cu pregatirea peretelui, finalizarea instalatiei ce va fi incastrata in tencuiala si curatarea foarte atenta a peretilor.
  2. Amorsare: toata suprafata pe care se va monta rigipsul este amorsata pentru a uniformiza baza pe care se va aplica substanta pentru lipit; amorsa se lasa la uscat.
  3. Taiere: rigipsul este pregatit prin taiere la dimensiuni standard (9,5 mm sau 12,5 mm); in general, placile se taie cu aproximativ 15 mm mai scurte decat inaltimea peretelui pe care vor fi amplasate.
  4. Pregatirea adezivului: acesta se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se recomanda utilizarea unui adeziv de calitate pentru a nu se aera amestecul.
  5. Turtele de ipsos: urmatorul pas este aplicarea turtelor de ipsos in randuri, cu distanta egala de aproximativ 60 cm pentru placile de rigips de 12,5 mm si 40 cm pentru cele de 9,5 mm.
  6. Lipirea: urmeaza lipirea efectiva a placilor de gips-carton de perete; se utilizeaza distantiere la baza peretelui.
  7. Verificare: utilizand o nivela lunga, se verifica daca placile au fost amplasate vertical; timpul de corectare este limitat la aproximativ 25 de minute de la montarea pe perete.
  8. Finisare: ultimul pas il reprezinta finisarea rosturilor dintre placi; pentru acest pas se folosesc ipsos de imbinare si benzi de etansare ce pot fi din hartie sau fibra de sticla.

Odata ce montajul de rigips este finalizat, se poate trece la finisarea peretelui. Un zugrav din Bucuresti din echipa noastra va poate ajuta cu varuirea, vopsirea sau acoperirea cu tapet.

Montajul de rigips cu dibluri si holsuruburi

O echipa de rigipsari din Bucuresti cunoaste si alte metode de montare a rigipsului, in afara de cea prin lipire. De exemplu, acest material se poate prinde cu ajutorul holsuruburilor negre, speciale pentru rigips, si diblurilor din plastic. Iata ce presupune acest tip de montare:

  • Placa de rigips se taie la dimensiunile potrivite. Exista cuttere speciale pentru acest tip de decupare.
  • Se pot folosi coltare sau profile din tabla de aluminiu pentru o mai buna rezistenta a lucrarii. Acestea se monteaza intre imbinarile placilor de rigips.
  • Se traseaza gaurile pentru dibluri si holsuruburi.
  • Dupa montare se foloseste chit de rigisp pentru indreptarea si acoperirea rosturilor. Aici ajuta si plasele sau benzile speciale pentru rigips.

Imediat dupa montarea rigipsului cu ajutorul holsuruburilor si diblurilor speciale se trece la finisarea peretilor cu ajutorul slefuirii. Urmeaza amorsarea si vopsirea lor, conform instructiunilor in acest sens. Daca sunteti interesati de serviciile unui rigipsar in Bucuresti, puteti contacta echipa noastra. Suntem aici sa va ducem la bun sfarsit proiectele pe care le aveti in planul de renovare al casei.

Daca va ganditi la o schimbare de decor, montajul unui tapet ar putea sa va fie pe plac. Cu ajutorul zugravilor nostri puteti beneficia de o asmenea lucrare, cu mentiunea ca vom respecta proiectele dumneavoastra. Fie ca doriti tapet in sufragerie sau in camera de zi, zugravii nostri au experienta necesara pentru o asemenea lucrare. In plus, preturile sunt accesibile si sunt calculate tinand cont de manopera, timp de lucru, materiale si alte aspecte. Contactati-ne pentru a descoperi cum va putem ajuta.

Schimbarea usii de la intrare si folosirea rigipsului

Usa de la intrarea in apartament poate fi montata destul de simplu, insa trebuie sa aveti in vedere finisajele. De exemplu, demontarea usii vechi poate implica decuparea rigipsului de pe pereti si inlocuirea acestuia. Procedeul de instalare a noii usi presupune construirea peretelui din jurul tocului cu ajutorul placilor de rigips taiate la dimensiunile potrivite. In locul lipirii acestora este recomandata montarea cu holsuruburi pentru o rezistenta mai mare. Apoi, ca si in cazul peretilor, se va trece la finisarea cu chit de rigips, uscare si apoi slefuire pentru o indreptare corecta.

Echipa noastra de rigipsari din Bucuresti va poate ajuta cu finisajele si proiectele pe baza de rigips, asa ca nu ezitati sa stati de vorba cu noi si sa aflati detalii complete despre servicii si preturi.

Plafoane suspendate si montarea sistemelor electrice

Un tavan suspendat se poate realiza din rigips si este in mod obisnuit ales pentru constructia de sisteme electrice incorporate. Cu alte cuvinte, plafonierele si ledurile pot fi montate in diverse stiluri, cu ajutorul rigipsului. Versatilitatea acestui material permite realizarea plafonului suspendat dorit si adaugarea cablurilor de electricitate. Aici se folosesc tuburi speciale care sa protejeze cablurile respective, dupa care se trece la montarea gips-cartonului in functie de modelul dorit. Urmeaza finisarea rosturilor si adaugarea plafonierelor sau ledurilor din proiect. Un rigipsar in Bucuresti va poate spune ce materiale sunt necesare si care sunt costurile pentru un asemenea montaj.

Lucruri de care sa tineti cont pentru montajul de rigips

Montajul placilor de rigips tine cont de cateva reguli simple, iar respectarea pasilor de baza este esentiala. Cu toate acestea, desi pasii pot fi bine definiti, este recomandat sa solicitati ajutorul unei echipe de rigipsari din Bucuresti pentru a va asigura ca proiectul va fi unul reusit. Este util sa precizam si faptul ca in cazul montajului de rigips este bine sa fie implicate doua persoane.

Va prezentam cateva posibile erori sau greseli de care este bine sa tineti cont in cazul gipsului-carton montat prin lipire:

  • O suprafata de lucru murdara: pregatirea peretelui si a placilor este un pas important de care este bine sa tineti cont. Acestea trebuie curatate bine de praf sau alte resturi.
  • Imbinari necorespunzatoare: este de preferat ca pasta de imbinare sa faca parte din aceeasi gama ca intregul sistem gips-carton. De asemenea, trebuie sa respectati instructiunile de amestecare a substantelor.
  • O banda armata nepotrivita: alegerea tipului de banda armata depinde de mai multi factori, printre care tipul de fixare si zona in care este amplasat peretele.  De exemplu, banda din fibra de sticla este recomandata pentru zone umede.
  • Temperatura nepotrivita: in incaperea in care se realizeaza montajul rigipsului, mai exact chituirea placilor, temperatura nu trebuie sa fie mai mica de 10 grade Celsius. De asemenea, temperatura trebuie sa ramana constanta pe durata montajului.

Echipa de rigipsari din Bucuresti va poate raspunde si la alte intrebari cu privire la montajul rigipsului. Va punem la dispozitie suport tehnic complet pentru acest proces.

Proiecte de constructii in Bucuresti

In Municipiul Bucuresti au fost finalizate in anul 2018 un numar de 5.689 de locuinte, insa datele statistice arata imbunatatiri considerabile in piata de constructii. Iata si alte date interesante in aceasta directie:

  • Potrivit Institutului National de Statistica, citat de Profit.ro, au fost finalizate in jur de 9.500 de locuinte in Bucuresti, in primele 9 luni ale anului 2020.
  • In ultimii 30 de ani, 30% din locuintele construite in Bucuresti au fost realizate din fonduri publice, in jur de 90.000 de unitati.
  • 11.272 a fost numarul total de locuinte finalizate in anul 2018 atat in Bucuresti cat si in Judetul Ilfov.
  • 5.583 a fost numarul de locuinte finalizate in Judetul Ilfov in anul 2018 (mai mic in comparatie cu cel inregistrat in Bucuresti).
  • 9.533 a fost numarul de locuinte finalizate in Bucuresti si Ilfov in anul 2017.

De ce sa lucrezi cu echipa noastra de rigipsari din Bucuresti

Proiectele pe baza de gips-carton necesita multa indemanare si atentie. Pe alocuri este nevoie de migala pentru a putea finisa corect peretii de rigips si a oferi un aspect vizual placut. Aceste servicii pot fi oferite un rigipsar in Bucuresti, cu experienta in acest domeniu. In plus, mesterul nostru va poate spune ce fel de materiale sunt necesare, daca se poate realiza proiectul din punct de vedere tehnic si care sunt costurile. Experienta isi spune cuvantul pentru fiecare proiect realizat, asadar, va puteti baza pe mesterii nostri daca doriti sa va renovati casa.

Ne puteti contacta in cazul in care aveti in desfasurare un proiect de constructii in Bucuresti. Echipa noastra de zugravi va sta la dispozitie cu mai multe informatii despre serviciile oferite.